Candoare, spontantaneitate sau dragoste pură: Superman, Spiderman sau Batman

Titlul ludic al celui mai recent scurtmetraj semnat Tudor Giurgiu nu are pretenția nicidecum să arunce o umbră excesiv de copilăroasă peste întreg scurtmetrajul său. Dimpotrivă. ”Superman, Spiderman sau Batman” este ceea ce aș numi eu o ”producție naturală” care tratează un subiect serios. De ce spun asta? Deoarece nu abundă (chiar deloc) în expresii ori scene regizate la maxim ori vădit false.

În cele 10 minute ale scurtmetrajului premiat de curând la Academia de Film Europeană (o contradicție dacă ne-am lua după puhoiul de comentarii malițioase la adresa lui Giurgiu de către unii anonimi de pe Cinemagia), producția prezintă pregătirea plecării, plecarea și sosirea celor două personaje principale (micuțul Aaron și tatăl său) la spitalul din oraș. Acolo, cei doi urmau a o vizita pe mama micuțului Aaron, grav bolnavă. Acesta din urmă i-a cerut tatălui de la plecare o pungă în care și-a pus un secret pe care l-a purtat până la spital.”Secretul” ori mai bine zis ”micile secrete”pe care micuțul Aaron i-l va dezvălui va avea un efectul scontat înspre însănătoșirea ei.

Pornisem cu ideea de a comenta întreg conținutul scurtmetrajului dar n-aș vrea să stric surpriza celor ce vor dori să urmărească ”Superman, Spiderman sau Batman”. Ceea ce se evidențiază în urma finalizării vizionării sunt tocmai cele trei emoții scrise și în titlul postului: candoare, spontaneitate și dragoste pură.

Micuțul Aaron este un copil deosebit de talentat și precoce, cât și dezinvolt și natural, astfel că filmările nu cred să fi fost o corvoadă pentru echipa de producție. Ceea ce se transmite prin intermediul scurtmetrajului este că cele mai pure sentimente de care suntem capabili se vor întâlni numai când vom redeveni iar copii. Copiii găsesc mereu soluții pentru orice problemă iar atașamentul de care dau dovadă față de ființele cărora le datorează orice lucru important pentru ei (nu numai părinții!!!) este un izvor nesecat. Acest lucru transpus în viețile fiecăruia dintre noi poate crea adevărate minuni.

Unele minuni pot fi realizate și pe Pământ! Puritatea mesajului din ”Superman, Spiderman sau Batman” a fost garantul lui la recunoașterea internațională. Regizorul Tudor Giurgiu devine o figură din ce în ce mai proeminentă în peisajul cinematografic autohton. Personal, după ”Legături bolnăvicioase”, ”Undeva la Palilula” și recentul ”Despre oameni și melci”, consider că acesta este încă un regizor și producător românesc ce merită urmărit.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Paul Militaru

Photography Portfolio

gânduri însingurate

eu cu gândurile mele… şi… atât!

Inchirieri de idei

Pe scurt despre absolut tot

GEORGE SORIN VENETE

#vorbește, sufletul nu te va ierta niciodată pentru tăcere!

Everyday lifestyle

Make something everyday change your life

brăilaltfel

braila vazuta prin ochii mei

Gogea's Blog

"Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri." (Regele Mihai I de România)

ISTORII REGĂSITE

Probabil cel mai bun blog de istorie!

SUNT UN ADOLESCENT REBEL

.... si asa vreau sa raman...

MiCo

pagina oficială a autorului Mihai Cotea

Blogul unei cinefile

Filme, seriale, recenzii și recomandări

Onișoară Claudiu-Liviu Blog

Poezie, proză scurtă, articole, eseuri.

CLIPE DE RAI DIN IADUL MEU

SCRIE! Nu sta degeaba că degeaba stai

Fum de Ţigară

Simte,dar taci.Scrie.

Dintr-o suflare

Povești de suflet

Personaje de Basm

„Cărțile reprezintă umanitatea dată la tipar.” Barbara W. Tuchman

%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close