CITIT-AȚI OARE poeziile FLAVIEI COSMA?

Am avut plăcerea și bucuria să asist sâmbăta trecută la o întrunire specială a Cenaclului Scriitorilor Maramureș dedicată exclusiv prezenței poetei Flavia Cosma la Baia Mare. Poeta urmează un turneu în mai multe locuri din țară pentru a-și lansa noul său volum de poezie ”TRUPUL LUNII”.

Domeniul poetic este unul nou pentru mine și pe această cale țin să precizez că este și unul extrem de incitant de explorat. În urmă cu aproximativ un an de zile m-am apucat să scriu poezii. Motivul nu contează și probabil nu există un motiv real, căci în poezie versurile și cuvintele vin la tine, după cum am învățat ieri la Cenaclu.

Despre Flavia Cosma nu cunoscusem nimic. Citisem ceva despre o lansare de carte în Baia Mare a dânsei de pe blogul Cenaclului Scriitorilor Maramureș, însă numele nu-mi spunea nimic deoarece nu avusesem încă ocazia să interferez (și) cu acest domeniu în care operează dânsa. Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult la întâlnire a fost cadrul acesteia, extrem de prietenos și apropiat, mai ales pentru un novice ca mine. Dna.Cosma are o sensibilitate aparte în recitarea propriilor sale creații poetice (aici se vede și un fler actoricesc despre care am descoperit din biografia dânsei). Stabilită de ani buni în Canada, dna.Cosma este coordonatoarea Festivalului Internațional de poezie de la Val-David, Canada. Prin intermediul acestui festival, poeți din toată lumea au ocazia să-și prezinte operele în propria limbă, iar, după cum se știe, poezia se simte la orice nivel, indiferent de limbaj. De meserie ingineră, dna.Flavia Cosma a demonstrat încă o dată că poezie și proza nu are nimic de-a face cu meseria, ci cu talentul. Are în palmares peste 20 de volume (proză și poezie). De menționat că autoarea a primit Titlul de Excelenţă pentru contribuţia deosebitǎ la îmbogăţirea şi promovarea culturii romaneşti în spaţiul european şi în lume, în cadrul Festivalului Internaţional „Lucian Blaga”, ediţia a XXIX-a, Sebeş-Alba, 2009

Am început să citesc volumul de poezii ”Trupul lunii” și am să mai caut și alte poeme semnate de autoare pentru sensibilitatea dânsei și temele deosebite pe care le abordează. Merită citită!

Publicitate

Un răspuns la “CITIT-AȚI OARE poeziile FLAVIEI COSMA?”

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: