ÎNȘTIINȚĂRI CULTURALE

COLȚUL CULTURAL ÎNȘTIINȚEAZĂ:

  • De câteva zile, dna.FLORICA BUD, președinta UNIUNII SCRIITORILOR MARAMUREȘ a fost numită în fruntea filialei BAIA MARE a INSTITUTULUI CULTURAL ROMÂN. Instituită în această funcție, dna.Bud a început deja partea cea mai dificlă și probabil cronofagă al noului său statut, respectiv căutarea unui sediu pentru filiala ICR Baia Mare, primul pas în crearea filialei prin discuții și tratative cu edilii locali.
  • Anul 2012 a fost declarat ”ANUL INTERNAȚIONAL DEBUSSY” (pe 22 august s-au împlinit 150 de ani de la nașterea compozitorului francez – 22 august 1862, Saint-Germain-en-Laye – 25 martie 1918, Paris) și ca să marcheze acest lucru, editura Casa Radio lansează  CD-ul Debussy 150. Interpretări istorice din Arhivele Radio România joi, 20 decembrie 2012, ora 18.00, la Librăria Café Humanitas Kretzulescu, București. În continuare, două melodii șarmante, misterioase și relaxante ale artistului:

http://www.youtube.com/watch?v=AzQTeCn5HBg

http://www.youtube.com/watch?v=-QMAlGAoiuQ

  • În maxim 2 săptămâni, momârlanii se vor putea bucura de omologarea câtorva produse culinare specifice lor. Printre ele se numără: păsatul momârlanesc, cârnatul tradițional afumat de oaie Straja Lupeni, cozonacul Jiul de Est, cozonacul Parâng și plăcinta jiețeană.

Păsatul momârlanesc este specific crescătorilor de oi, care macină porumbul mare și îl fierb la foc de lemn pe pirostrii, servit cu smântâna, unt și brânză de oi. Cât despre cârnați, ei sunt preparați de asemenea după o rețetă unică, din carne de oaie. Plăcintele conțin tradiționala brânză de oi, iar cozonacii au rețete speciale, create de gospodinele de pe Jiul de Est.

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: