”Poziția copilului” debutează la Berlin

Site-ul ”Ceașca de Cultură” ne dă o veste bună. Așteptatul film ”Poziția copilului” (regia: Peter Călin Netzer cunoscut publicului din filmele ”Maria” și ”Medalia de onoare”) care povestește drama unui tânăr în aventura zborului din cuib își ia elanul internațional la Berlinală. O poveste pe cât de reală, pe atât de just înlănțuită. Un fenomen care probabil într-o țară ca Italia în care băieții rămân mămoși până la adânci bătrâneți ar da de gândit…

Imagine foto:hollywoodreporter.com

Sinopsisul CineMagia ne dezvăluie amănunte și mai interesante de punctat în favoarea acestei producții autohtone:

Poziţia copilului vorbeşte cu emoţie dar şi cu umor despre relaţia dintre o mamă dominatoare şi fiul ei adult. Poziţia copilului este un film despre traumele sufocării copiilor prin dragoste, despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii copiilor. În acelaşi timp, filmul este o radiografie a „high-class-ului” românesc contemporan, vorbind despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi.

sursa: CineMagia

După câte se poate observa din sinopsis, filmul atacă un subiect fierbinte contemporan și românesc: corupția la nivel înalt. În film, acest aspect va fi bine legat de subiectul principal abordat de către scenariștii acestuia Răzvan Rădulescu și Peter Călin Netzer.

Ceea ce se poate observa din trailer este grăitor și incitant pentru consumatorul (și) de filme românești.

Debutul la Berlin al peliculei se realizează în contextul cele de-a 63-a ediții a festivalului ce poartă numele capitalei nemțești. Atât echipa, cât și personajele principale (Luminița Gheorgiu- Cornelia Kerenes și Bogdan Dumitrache- Barbu) vor fi prezente pe covorul roșu al festivalului unde aceștia sunt nominalizați la secțiunile cea mai bună actriță, respectiv cel mai bun actor.

Premiera în România a filmului va avea loc pe 8 martie. Distribuția mai este completată de nume mari printre care Natasa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Branescu si Vlad Ivanov.

Imagine

BOGDAN DUMITRESCU; foto:enational.ro

Imagine

LUMINIȚA GHEORGIU; foto:CineMagia

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s