Apropo, și cultura vinde!

Și cultura vinde. Acesta este un fapt de care și-a dat seama Andi Moisescu atunci când a început lucrul la emisiunea sa, ”Apropo TV”. Deși vorbim aici de cultura urbană, o secțiune destul de puțin pusă în valoare în România, pentru un post comercial precum cel la care este găzduită emisiunea, este de apreciat.

foto iqads.roImagine

Conform propriului site de promovare a emisiunii, numele acesteia provine de la un cuvânt[1] pe care românii îl folosesc foarte des și în legătură cu orice. Tot conform aceluiași site aflăm că baza emisiunii a fost să ofere românilor câteva subiecte zdravene de discutat, dar și să satisfacă unele curiozități de-ale telespectatorilor din domenii mai puțin cunoscute în detaliu, precum advertising-ul (publicitatea).

Cu toate acestea, nu numai advertising vedem la Apropo TV, și nici analize sarcastice (adevărate guri de aer pentru unii dintre noi) vis-à-vis de multitudinea de evenimente mediatice care mai de care mai pretențioase…în acest sens, modul de construcție al subiectelor merge pe un model à revers[2]  față de alte emisiuni care promovează non-cultura. Apropo TV nu o promovează, ci o dezmembrează. După cum ziceam, nu doar aceste două subiecte vin în primplanul edițiilor, ci se invită destul de des și persoane de cultură[3], se promovează concerte[4], filme ori piese de teatru. Despre apariția lui Lucian Boia într-o emisiune la Andi Moisescu am menționat aici, unde m-am ocupat și de subiectul emisiunii în sine, respectiv promovarea celei mai recente cărți a istoricului.

Printre rubricile care s-au remarcat de-a lungul timpului ar fi de menționat ”România care este”, ”Oameni. Destine. Împliniri” sau ”România all exclusive”.  Toate trei au știut să zugrăvească imaginea dureros (:D) de frumoasă (:D :D)a contemporanității românești…și nu numai. A nu se uita campania frumoasă și originală purtată la propriu de prezentator în fiecare ediție pe tricou prin care, să zicem, se face un rezumat ironic (sâc!), dar revigorant al unor fapte, atitudini sau realități cotidiene (cu sau fără imixtiune politică, dar mereu fără reclamă politică!!).

Imagine

foto reportervirtual.ro

Una peste alte, Apropo TV are de toate: distracție, cultură (mai relax, așa, să înțeleagă tot omu’)/ cultură urbană, reclame, invitați interesanți și subiecte pe alese. Ce să mai, poate nu pare că e genul de program urmărit de ”crema elitelor”, dar ați fi surprinși. De ce? Pentru că e light, și pentru că știe să se pună în valoare. Fie că urmărești emisiunea sau nu o suporți, sigur știi de ea. Punct ochit, punct lovit.


[1] original preluat din franceză-à-propos

[2] nu știu ce am azi de folosesc atât franceza… poate-i de la titlul emisiunii 🙂 cuvântul à revers a dat naștere la mioriticul ”invers”

[3] Lucian Boia, Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu et.al.

[4] Da, și despre preferații mei The Cranberries am găsit o recomandare care m-a bucurat mult. Pentru curioși, sfătuiesc un click mic aici http://apropotv.protv.ro/video-time-out-the-cranberries/43356/pagina-3.html

Reclame

Publicat de Mihai

Nume: COTEA MIHAI Data & Locul nașterii: 11 februarie 1989, SIBIU Studii: licențiat în istorie; masterat de etnoturism, autor

Lasă un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

DOI fără rost

Un alt început

Nevoie de noi

"Fă ce vrei, dar înainte pune-te în rândul celor care ştiu ce vor" Friedrich Nietzsche

Lista Treptelor

Stari De Veghe

Lumen in mundo

Nimic nu este atât de surprinzător ca viața. În afară de scris. - Ibn Zerhani

Zwischen Immer Und Nie

What are the most profound words you've read?

Sinapse

Simple, dar cu viață

Drumul spre Mirhinia

Creații literare, impresii, locuri

Literatura pe tocuri

Te invitam in lumea misterioasa a cartilor!

Rânduri cu dichis

by Literatură pe tocuri

Blogaritm

Aici traiesti un timp in timpul meu.

Poeme nemuritoare

„Poezia este o artă care doare. Doare atât cât doare arta. Toată arta la un loc nu ustură însă aşa de tare ca poezia.”

intedismind

A book is a dream that you hold in your hand

Diana

Gânduri răsărite din frânturi de lumină.

Cuvinte ascuţite

Cultura la control!

A reader has no favourite book

Trebuie să fac ceva ca să am scuză că nu fac ceea ce trebuie de fapt să fac. Şi îmi plac cărţile. Asta sună promiţător.

%d blogeri au apreciat asta: