Apropo, și cultura vinde!

Și cultura vinde. Acesta este un fapt de care și-a dat seama Andi Moisescu atunci când a început lucrul la emisiunea sa, ”Apropo TV”. Deși vorbim aici de cultura urbană, o secțiune destul de puțin pusă în valoare în România, pentru un post comercial precum cel la care este găzduită emisiunea, este de apreciat.

foto iqads.roImagine

Conform propriului site de promovare a emisiunii, numele acesteia provine de la un cuvânt[1] pe care românii îl folosesc foarte des și în legătură cu orice. Tot conform aceluiași site aflăm că baza emisiunii a fost să ofere românilor câteva subiecte zdravene de discutat, dar și să satisfacă unele curiozități de-ale telespectatorilor din domenii mai puțin cunoscute în detaliu, precum advertising-ul (publicitatea).

Cu toate acestea, nu numai advertising vedem la Apropo TV, și nici analize sarcastice (adevărate guri de aer pentru unii dintre noi) vis-à-vis de multitudinea de evenimente mediatice care mai de care mai pretențioase…în acest sens, modul de construcție al subiectelor merge pe un model à revers[2]  față de alte emisiuni care promovează non-cultura. Apropo TV nu o promovează, ci o dezmembrează. După cum ziceam, nu doar aceste două subiecte vin în primplanul edițiilor, ci se invită destul de des și persoane de cultură[3], se promovează concerte[4], filme ori piese de teatru. Despre apariția lui Lucian Boia într-o emisiune la Andi Moisescu am menționat aici, unde m-am ocupat și de subiectul emisiunii în sine, respectiv promovarea celei mai recente cărți a istoricului.

Printre rubricile care s-au remarcat de-a lungul timpului ar fi de menționat ”România care este”, ”Oameni. Destine. Împliniri” sau ”România all exclusive”.  Toate trei au știut să zugrăvească imaginea dureros (:D) de frumoasă (:D :D)a contemporanității românești…și nu numai. A nu se uita campania frumoasă și originală purtată la propriu de prezentator în fiecare ediție pe tricou prin care, să zicem, se face un rezumat ironic (sâc!), dar revigorant al unor fapte, atitudini sau realități cotidiene (cu sau fără imixtiune politică, dar mereu fără reclamă politică!!).

Imagine

foto reportervirtual.ro

Una peste alte, Apropo TV are de toate: distracție, cultură (mai relax, așa, să înțeleagă tot omu’)/ cultură urbană, reclame, invitați interesanți și subiecte pe alese. Ce să mai, poate nu pare că e genul de program urmărit de ”crema elitelor”, dar ați fi surprinși. De ce? Pentru că e light, și pentru că știe să se pună în valoare. Fie că urmărești emisiunea sau nu o suporți, sigur știi de ea. Punct ochit, punct lovit.


[1] original preluat din franceză-à-propos

[2] nu știu ce am azi de folosesc atât franceza… poate-i de la titlul emisiunii 🙂 cuvântul à revers a dat naștere la mioriticul ”invers”

[3] Lucian Boia, Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu et.al.

[4] Da, și despre preferații mei The Cranberries am găsit o recomandare care m-a bucurat mult. Pentru curioși, sfătuiesc un click mic aici http://apropotv.protv.ro/video-time-out-the-cranberries/43356/pagina-3.html

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

SUNT UN ADOLESCENT REBEL

.... si asa vreau sa raman...

Blogul unei cinefile

Filme, seriale, recenzii și recomandări

Onișoară Claudiu-Liviu Blog

Poezie, proză scurtă, articole, eseuri.

CLIPE DE RAI DIN IADUL MEU

SCRIE! Nu sta degeaba că degeaba stai

Fum de Ţigară

Simte,dar taci.Scrie.

Dintr-o suflare

Povești de suflet

Personaje de Basm

„Cărțile reprezintă umanitatea dată la tipar.” Barbara W. Tuchman

Poetaria Journal

© Ioana Haitchi - Blog de poezie, traduceri, eseuri, ştiri culturale

*Ana-Maria.PM*

Poetry lover, coffeeholic & books addict

Colțul Cultural

Repaus cu cap

HopeLess

Scrisul face parte din mine, din viață... ca de altfel, arta în toate formele ei!

365 dni w obiektywie LG

365 days a lens LG

%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close