Vizita bătrânei doamne

Dacă sunteți în căutarea unui film de colecție și nu ați găsit unul încă, propunerea mea pentru dvs. este filmul ”The Visit” (trad. și adap. în românește ”Vizita bătrânei doamne”). Pe lângă faptul că protagoniștii sunt doi grei ai cinematografiei mondiale- INGRID BERGMAN și ANTHONY QUINN– povestea filmului are o substanță demnă de urmat și de cugetat după finalul lungmetrajului.

Filmul a fost realizat în anul 1964 și este o coproducție franco-germano-italiano-americană realizată de 20th Century Fox. Alături de starurile principale, își aduc contribuția la film Irina Demick, Paolo Stoppa, Hans Christian Blech, Valentina Cortese și alții.

TRAILER

(URMEAZĂ CONȚINUTUL POVEȘTII! CEI CARE NU VOR SĂ-ȘI STRICE PLĂCEREA VIZIONĂRII, AR TREBUI SĂ SE OPREASCĂ AICI DEJA!!)

Însă revin la povestea filmului și la vizita lui Karla Zachannassian în micul târg în care se petrece acțiunea. Karla, cunoscută mai degrabă în târgul de provincie de care aminteam drept Clara, interpretată de Bergman, este o femeie extraordinar de bogată la momentul derulării acțiunii filmului. Aceasta se întoarce în locul de unde a fost forțată să plece, în urmă cu câțiva ani de la acel moment din motive ce țin mai degrabă de mult disputata reputație în general… Părăsirea cătunului a fost înconjurată de rușine pentru fată care avea un copil împreună că Serge Miller (interpretat de Quinn), acesta din urmă negându-i paternitatea. Scopul ”vizitei” sale este, la prima vedere, acela de a încheia un acord cu locuitorii târgului, anume: în schimbul unei sume fabuloase de bani, îl dorește pe Miller mort! Pe scurt, pune preț pe capul fostului său iubit, Serge Miller. 2 milioane: un milion pentru primărie și celălalt împărțit egal între cetățenii târgului. Vestea provoacă frenezie pentru mulți…

Meschinăria oamenilor nu întârzie să apară din primele momente ale înaintării propunerii, lucru care o înnebunește de disperare pe soția actuală a lui Miller, Mathilda (Valentina Cortese). Serge ajunge să fie vânat ca un animal contra unei sume de bani și (aparent) sub privirea mulțumită a Karlei. Când, într-un final, Serge e prins și urmează a fi executat, Karla oprește totul pentru a-și spune ultimul cuvânt, pentru a le da o lecție locuitorilor- conviețuirea cu VINA și REMUȘCĂRILE alături de care vor trebui să trăiască față de ceea ce ar fi făcut pentru restul vieții lor. Mesajul final este formidabil iar acțiunea filmului nu este toată aceasta, ci mai sunt câteva fire demne de menționat, dar pe care, în speranța că veți urmări filmul, sau l-ați urmărit deja, vă las pe voi să le găsiți.

”Vizita bătrânei doamne” este o lecție de viață despre sărăcia sufletelor unor oameni, aparențe, dar poate fi încorporat la fel de bine, neaoș, în vorba: ”mintea cea de pe urmă”, respectiv vocea maturității sufletelor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Calator spre infinit

O lume este un loc in care existi

Cartea Daath Publishing

Books - a reflection of consciousness

Anca și cărțile

Când înveţi să citeşti, devii liber pentru totdeauna.

Imaginary Coffee

Sometimes we need fantasy!

Paul Militaru

Photography Portfolio

gânduri însingurate

eu cu gândurile mele… şi… atât!

Inchirieri de idei

Pe scurt despre absolut tot

GEORGE SORIN VENETE

#vorbește, sufletul nu te va ierta niciodată pentru tăcere!

Everyday lifestyle

Make something everyday change your life

brăilaltfel

braila vazuta prin ochii mei

Gogea's Blog

"Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri." (Regele Mihai I de România)

ISTORII REGĂSITE

Probabil cel mai bun blog de istorie!

SUNT UN ADOLESCENT REBEL

.... si asa vreau sa raman...

MiCo

pagina oficială a autorului Mihai Cotea

Blogul unei cinefile

Filme, seriale, recenzii și recomandări

Onișoară Claudiu-Liviu Blog

Poezie, proză scurtă, articole, eseuri.

CLIPE DE RAI DIN IADUL MEU

SCRIE! Nu sta degeaba că degeaba stai

%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close