Expoziția “Tudor 1001 Basme Românești” la Madrid

La Centrul Cultural Agata din Madrid a avut loc sâmbătă, 23 martie 2013, începând cu ora 19.00, vernisajul expoziției “Tudor 1001 Basme Românești”. Artistul român Tudor Șerbănescu a expus 16 picturi inspirate din basmele românești. Evenimentul a fost organizat de Primăria Madrid.

Tudor Șerbănescu locuiește în Spania, unde a avut peste 30 de expoziții. Pe pânzele artistului Tudor Șerbănescu se regăsesc ființe magice, personaje cu puteri fantastice, într-o explozie de culori și forme care vorbesc despre aceeași “speranță nebunească de a ajunge într-o zi la sursa secretă a tuturor tradițiilor” a lui Mircea Eliade. Teresa Domingo descrie arta lui Tudor Serbanescu ca fiind “vitalistă, o bucurie pentru spectator, care este invitat să participe și să coopereze.”

Alături de artistul român, la eveniment au participat criticul de artă Antonio Calderon de Jesus, scriitorii Diego Vadillo Lopez și Hector Martinez Sanz, artiștii Rita Martorell și Ivan Miedho. Toate persoanele care au luat cuvantul la vernisaj sunt implicate în proiecte de schimb cultural între România și Spania. Antonio Calderon de Jesus a realizat un film documentar despre artiștii contemporani din România și Rita Martorell va expune mai multe picturi la București în această toamnă. Diego Vadillo Lopez este autorul cărții “La cumpărături în  Tzara”, care îl are ca personaj principal pe Tristan Tzara, Hector Martinez Sanz a scris romanul “Mihai și Veronica”, centrat în jurul figurii lui Mihai Eminescu, iar Ivan Miedho a realizat seria de fotografii “Eminescu”. Ultimii trei au fost premiați la Madrid pentru aceste proiecte.

Imagine

În ultimii trei ani, Tudor Șerbănescu, s-a implicat în activități de promovare a culturii și valorilor românești la Madrid, perioadă în care a organizat expoziții pentru artiști români din Spania și a promovat scriitori români pentru editurile din Spania.

_____________________________________________________________________

comunicat de presă primit pe adresa blogului (coltulcultural@gmail.com) de la Defeses Fine Arts. Un eveniment de admirat în plină criză, arta își dovedește perenitatea și în aceste momente. Pentru cei care sunt interesați de promovare culturală pe blogul ”Colțul Cultural”, vă aștept pe adresa de mail de mai sus cu comunicate de presă, informații utile etc.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s