Cultură în format digital

Pentru o doză de cultură în format HD comutați pe Digi 24 în fiecare sâmbătă la 14.30.

Bun, acum că v-ați prins că vorbim de DigiCULT și am trecut de partea publicitară, ar cam fi cazul să vă și destăinui despre ”de ce”-ul acestei alegeri.

Imagine

foto: digi24.ro

În primul rând, pentru că sunt mereu interesat de emisiunile dedicate culturii de pe televiziunile private, nu doar de cele de la Televiziunea Națională (acolo sunt cu duiumul și n-aș vrea să vă plictisesc cu apologii către TVR, nu le fac, nu-și au cazul).

De ce sunt interesat de DigiCULT?

Pentru că mi-a atras atenția însuși postul unde se difuzează emisiunea, de la bun început, cu calitatea imaginii sale și am dorit să văd dacă în spatele ei mai e și altceva…ăăă, profesionalism și ceva cultură, firește 🙂 Iată că le-am găsit (nu azi) (și) la o emisiune de-a lor, tip magazin, prezentată de Iuliana Ciugulea.

Poziționată într-un moment în care, teoretic, serviciul pe încă o săptămână își dă duhul și dorești să-ți odihnești picioarele în fața televizorului, emisiunea înglobează teme de abordare destul de eterogene, în recte: prezentări de spectacole de teatru, arhitectură, urbanism, vernisaje, portrete ale artiștilor consacrați și novici, curente artistice, într-o frază- viață culturală românească și internațională. Ce poți să-ți dorești mai mult? Pastila de DigiCULT poate fi recomandată unei palete largi de ”baiuri”.

Văzând că RCS-RDS a acaparat tot mai mult piața distribuitorilor de servicii de TV și telefonie din țară și și-a creat un lanț de televiziuni, un asemenea demers nu poate fi decât lăudabil, e bine că e. Din fericire, celor cărora nu le spune nimic numele emisiunii, ori nu sunt în rețeaua de cablu RCS-RDS, soluția e dată de producători: postarea tuturor emisiunilor și pe internet, aici.

Tot lor, necunoscătorilor, aș dori să le enumăr câteva subiecte recent abordate: Terapia prin râs (pamfletiștii de ieri și de azi), De profesie cititor (povestea unui puști de la profil real care adoră literatura și vrea să bată un record: 4000 de pagini citite într-o lună), Muzică împotriva curentului (Adi Despot & Co.), Unora le place jazz-ul (povestea unei fete românce foarte talentate care-și dorește să devină o cântăreață renumită de jazz) etc.

Dacă nu v-am convins încă, poate CV-ul Iulianei Ciugulea, prezentatoarea emisiunii, vă va mai lămuri:

Imagine

foto: paginademedia.ro

  • și-a început cariera mai târziu, în 1999, dar… are la activ câteva interviuri față de care orice jurnalist are admirație: Zeffirelli, Pavarotti, Jeremy Irons, Judy Dench, Costa Gavras, Armand Assante, Billy Zane, Anthony Minguella, Florian Pittiș, Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, Tamara Buciuceanu Botez sau Dorina Lazăr.
  • printre formatele de emisiuni la care a participat se numără: ”Travelling circular”, „Caravana Premierelor”, „Actorul, aurul și …Manhattanul”, „Ecran’n Ecran”, „Realitatea Culturală”. Poate unii vă amintiți de vreuna dintre ele…

În concluzie, am ales să vă prezint scurt și cuprinzător, într-un stil mult mai familiar, o emisiune altfel, un melanj cultural înglobat într-un format mic, dar plin de sevă- DigiCULT. Merită urmărită!

sursa unor informații: http://www.digi24.ro/digicult

Reclame

Publicat de Mihai

Nume: COTEA MIHAI Data & Locul nașterii: 11 februarie 1989, SIBIU Studii: licențiat în istorie; masterat de etnoturism, autor

Alătură-te conversației

2 comentarii

  1. Din pacate eu nu pot viziona DigiCULT, cu toate ca am televiziune digitala cu 999 canale ( nu, nu am gresit numarul), nu chiar toate canalele romanesti le pot urmari. Am sa vorbesc cu distribuitorul meu de cablu si poate pe viitor, pot vedea si eu.
    O seara minunata iti doresc, Mihai! 🙂

Lasă un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

DOI fără rost

Un alt început

Nevoie de noi

"Fă ce vrei, dar înainte pune-te în rândul celor care ştiu ce vor" Friedrich Nietzsche

Lista Treptelor

Stari De Veghe

Lumen in mundo

Nimic nu este atât de surprinzător ca viața. În afară de scris. - Ibn Zerhani

Zwischen Immer Und Nie

What are the most profound words you've read?

Sinapse

Simple, dar cu viață

Drumul spre Mirhinia

Creații literare, impresii, locuri

Literatura pe tocuri

Te invitam in lumea misterioasa a cartilor!

Rânduri cu dichis

by Literatură pe tocuri

Blogaritm

Aici traiesti un timp in timpul meu.

Poeme nemuritoare

„Poezia este o artă care doare. Doare atât cât doare arta. Toată arta la un loc nu ustură însă aşa de tare ca poezia.”

intedismind

A book is a dream that you hold in your hand

Diana

Gânduri răsărite din frânturi de lumină.

Cuvinte ascuţite

Cultura la control!

A reader has no favourite book

Trebuie să fac ceva ca să am scuză că nu fac ceea ce trebuie de fapt să fac. Şi îmi plac cărţile. Asta sună promiţător.

%d blogeri au apreciat asta: