Cultură în format digital

Pentru o doză de cultură în format HD comutați pe Digi 24 în fiecare sâmbătă la 14.30.

Bun, acum că v-ați prins că vorbim de DigiCULT și am trecut de partea publicitară, ar cam fi cazul să vă și destăinui despre ”de ce”-ul acestei alegeri.

Imagine

foto: digi24.ro

În primul rând, pentru că sunt mereu interesat de emisiunile dedicate culturii de pe televiziunile private, nu doar de cele de la Televiziunea Națională (acolo sunt cu duiumul și n-aș vrea să vă plictisesc cu apologii către TVR, nu le fac, nu-și au cazul).

De ce sunt interesat de DigiCULT?

Pentru că mi-a atras atenția însuși postul unde se difuzează emisiunea, de la bun început, cu calitatea imaginii sale și am dorit să văd dacă în spatele ei mai e și altceva…ăăă, profesionalism și ceva cultură, firește 🙂 Iată că le-am găsit (nu azi) (și) la o emisiune de-a lor, tip magazin, prezentată de Iuliana Ciugulea.

Poziționată într-un moment în care, teoretic, serviciul pe încă o săptămână își dă duhul și dorești să-ți odihnești picioarele în fața televizorului, emisiunea înglobează teme de abordare destul de eterogene, în recte: prezentări de spectacole de teatru, arhitectură, urbanism, vernisaje, portrete ale artiștilor consacrați și novici, curente artistice, într-o frază- viață culturală românească și internațională. Ce poți să-ți dorești mai mult? Pastila de DigiCULT poate fi recomandată unei palete largi de ”baiuri”.

Văzând că RCS-RDS a acaparat tot mai mult piața distribuitorilor de servicii de TV și telefonie din țară și și-a creat un lanț de televiziuni, un asemenea demers nu poate fi decât lăudabil, e bine că e. Din fericire, celor cărora nu le spune nimic numele emisiunii, ori nu sunt în rețeaua de cablu RCS-RDS, soluția e dată de producători: postarea tuturor emisiunilor și pe internet, aici.

Tot lor, necunoscătorilor, aș dori să le enumăr câteva subiecte recent abordate: Terapia prin râs (pamfletiștii de ieri și de azi), De profesie cititor (povestea unui puști de la profil real care adoră literatura și vrea să bată un record: 4000 de pagini citite într-o lună), Muzică împotriva curentului (Adi Despot & Co.), Unora le place jazz-ul (povestea unei fete românce foarte talentate care-și dorește să devină o cântăreață renumită de jazz) etc.

Dacă nu v-am convins încă, poate CV-ul Iulianei Ciugulea, prezentatoarea emisiunii, vă va mai lămuri:

Imagine

foto: paginademedia.ro

  • și-a început cariera mai târziu, în 1999, dar… are la activ câteva interviuri față de care orice jurnalist are admirație: Zeffirelli, Pavarotti, Jeremy Irons, Judy Dench, Costa Gavras, Armand Assante, Billy Zane, Anthony Minguella, Florian Pittiș, Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, Tamara Buciuceanu Botez sau Dorina Lazăr.
  • printre formatele de emisiuni la care a participat se numără: ”Travelling circular”, „Caravana Premierelor”, „Actorul, aurul și …Manhattanul”, „Ecran’n Ecran”, „Realitatea Culturală”. Poate unii vă amintiți de vreuna dintre ele…

În concluzie, am ales să vă prezint scurt și cuprinzător, într-un stil mult mai familiar, o emisiune altfel, un melanj cultural înglobat într-un format mic, dar plin de sevă- DigiCULT. Merită urmărită!

sursa unor informații: http://www.digi24.ro/digicult

Anunțuri

2 gânduri despre „Cultură în format digital

  1. Din pacate eu nu pot viziona DigiCULT, cu toate ca am televiziune digitala cu 999 canale ( nu, nu am gresit numarul), nu chiar toate canalele romanesti le pot urmari. Am sa vorbesc cu distribuitorul meu de cablu si poate pe viitor, pot vedea si eu.
    O seara minunata iti doresc, Mihai! 🙂

    1. Păcat, dar încearcă pe net, pe link-ul indicat în post, le poți vedea acolo când vrei tu, Ștefania! 🙂

      O seară frumoasă!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Paul Militaru

Photography Portfolio

gânduri însingurate

eu cu gândurile mele… şi… atât!

Inchirieri de idei

Pe scurt despre absolut tot

GEORGE SORIN VENETE

#vorbește, sufletul nu te va ierta niciodată pentru tăcere!

Everyday lifestyle

Make something everyday change your life

brăilaltfel

braila vazuta prin ochii mei

Gogea's Blog

"Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri." (Regele Mihai I de România)

ISTORII REGĂSITE

Probabil cel mai bun blog de istorie!

SUNT UN ADOLESCENT REBEL

.... si asa vreau sa raman...

MiCo

pagina oficială a autorului Mihai Cotea

Blogul unei cinefile

Filme, seriale, recenzii și recomandări

Onișoară Claudiu-Liviu Blog

Poezie, proză scurtă, articole, eseuri.

CLIPE DE RAI DIN IADUL MEU

SCRIE! Nu sta degeaba că degeaba stai

Fum de Ţigară

Simte,dar taci.Scrie.

Dintr-o suflare

Povești de suflet

Personaje de Basm

„Cărțile reprezintă umanitatea dată la tipar.” Barbara W. Tuchman

%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close