Apariție: revista ”Negru pe alb” nr.11

Din cuprins:

Actualitatea – Târgul Internaţional Gaudeamus – cu Claudia Minela
Poezie – Ștefan Alexandru Ciobanu, Liliana Filisan, Leonard Ancuța, Matei Visniec, Adrian Suciu, Nora Iuga, Adriana Lisandru, Malina Constantin, Mirela Lungu, Marius Stefan Aldea, Camelia Radulian, Anca Tanase și mulți alții…
Interviu cu Cristina Nemerovschi
Semnal editorial – Andrei Velea – Medalion – Delia Grosu, Alexandra Negru
Umor – Marin Sorescu
Proză – Gheorghe Mocanu, M.B. Bujeniță, Theo Anghel, Cenusa Alexandru Daniel, Claudia Elena Peter, Oana Maria Covaci, Adi Filimon, Anca Cecilia Potinteu și mulți alții…
Eseuri – Cum scria Marin Preda – Salonul Artelor
Gând – note de jurnal – Florin Otrocol – Interviuri – Catia Maxim
Top 10 cele mai frecvente greșeli în limba română
Anton Pann – file din istoria literaturii române
Spiritualitate creștină – Florin Caragiu, Basarabia
Cenaculul ,,Șezătoarea literară Negru pe alb,, Generații – condeiul de mâine – Caleidoscop

Toţi cei care doresc achiziţionarea acestei reviste,

vor timite mesaj pe următoarea adresă de mail: fnegrupealb@yahoo.com,

unde vor specifica:

numărul de exemplare dorit şi adresa exactă la care să se facă expedierea coletului.

De asemenea, pentru simplificarea procedurii de expediere, vor trimite în contul: RO80BTRL01001201302927XX, Banca Transilvania, titular cont Gogu Liviu, suma reprezentând costului revistelor comandate şi cheltuielile de expediere.

(Atenţie! Depunerea în cont se va face la ghişeul Băncii Transilvania, NU prin transfer bancar cu Ordin de plată, întrucât în această a doua situaţie, banca percepe un comision de circa 4 lei).
Costul unei reviste este de

9 lei/exemplar, iar cheltuielile de trimitere (ambalare şi taxe poştale) sunt de 4 lei/colet.
Exemplu de calcul:

Presupunând că aţi comandat 3 reviste, veţi depune în contul de mai sus suma de 31 lei, aducă 3 reviste x) lei/revistă = 27 lei +4 lei (cheltuieli de expediere)=31 lei

Mesajele de solicitare şi depunerile în cont a ale sumelor aferente, se vor efectua în perioada: 5 decembrie 2013 – 24 Decembrie 2013

Revista poate fi consultată și online AICI

Anunțuri

3 gânduri despre „Apariție: revista ”Negru pe alb” nr.11

  1. Respectă-ți aproapele

    Îndemnul „Iubește-ți aproapele” se regăsește în religia evreilor și creștinilor. Eu aș adăuga „respectă-ți aproapele ca pe tine însuți”. De ce? Pentru că în viață am avut fiecare altercații, conflicte, poate că sunt și îngeri care nu cunosc așa ceva. A insulta un om, un aproape prin definiție este semnul lipsei de respect față de propria persoană. Nu vreau să fiu lup moralist. Am greșit, Doamne, iartă-mă, așa cum nu m-au iertat cei pe care i-am „provocat”. Un om în vârstă este mai sensibil la insulte, deși am văzut că și un om în vârstă ( adică trecut de 60 de ani) poate insulta urât pe tineri. Nici tinerii nu se lasă mai prejos. Ba sunt ș cruzi, te trimit fie acasă, fie la morgă, la cimitir, una-două. O fătucă m-a numit idiot, anost, etc. Așa o fi, cum poate fi un om de 72 de ani decât anost? Nici nu e grav. Nici idioțenia nu este o boală întotdeauna. Vezi IDIOTUL lui Dostoievski, cel mai bun roman citit de mine vreodată. Un individ de vreo 27 de ani mă numește bătrânel necunoscut, el însuși fiind un anonim. Eu am avantajul că nu mai pot fi un ratat. Tot ce s-a putut rata, s-a ratat. Rău este când un tânăr se ratează. Mai am un exemplu și termin. Un bun jurnalist , umblat prin lume, mă abordează la per tu, îmi dă lecții de morală, dar când îl enervezi te poți trezi cu vorbe mirosind a hazna. Eu cred, vreau să cred că un om rău nu poate scrie literatură bună, este adevărat că reciproca nu este valabilă. Poți fi o bunătate de om și să nu ai talent. Dar talentul fără o morală solidă, în sensul respectului pentru semeni , se irosește. Oscar Wilde a avut de suferit pentru că era homosexual. Dar era un dandy, un om cu maniere, literatura sa este îmbibată de frumos, acel „Prinț fericit” este o povestire –minune. Avangardiștii s-au dedat la limbajul scabros, nu toți, unii. Am îndoieli că orice avangardist a fost sau este și talentat. Pofta de scandal nu înlocuiește actul estetic. Vechea dilemă – etica/estetica este mereu actuală. Nu voi da nume, nici un huligan nu merită o reclamă. Fiecare să-și facă în sinea sa mea culpa. Când văd la TV, pe orice post , cum se „porcăiesc” vedete, politicieni, mă întristez. TV are o mare vină, mai bine zis cei care exploatează instinctele primare ale unor spectatori, setea de violență verbală și fizică, ca și unii plimbăreți pe Internet, mă prinde o silă profundă. Toate acestea ne-au influențat prost, degradarea morală este în plin avânt, dacă avânt se numește acest haos moral. Nu sunt predicator, dar este bine , uneori, să ascultăm și glasul purtătorilor de cuvânt al religiilor. Chiar dacă nu ești credincios, nu-L ai pe Dumnezeu drept călăuză, încearcă să te respecți ca om, iubite lector, nu fi ipocrit. Bietul Rimbaud a trăit mizerabil din lipsa unui suport moral, în ciuda unui imens talent. La fel Baudelaire, Verlaine, pictorii„blestemați”, mulți scriitori. Vorba lui nenea Iancu – „O soțietate fără prințipii, ca va să zică nu le are”. Să râzi și să plângi.
    BORIS MARIAN

  2. DIN PĂCATE SCRIITORII NORA IUGA ȘI MATEI VIȘNIEC CARE APAR ÎN CUPRINS NICI NU AU AUZIT DE REVISTĂ, NU LI S-A CERUT ACORDUL. O PRACTICĂ PĂGUBOASĂ.

  3. Noah 5

    Oare Rthschild cânta la vioară? Posibil. Văd un bătrân alergând după limuzina în care fiica sa se îmbrățișa cu bancherul ce i-a cucerit inima. Bătrânul cade și moare. Este un film? Societatea noastră este o casă cu mezanin și mansardă. Plus subsol pentru homeless și șobolani. Doamna cu cățelul m-a urmărit mult timp în adolescență. Ca și disperarea din piesele lui Cehov. El le spunea comedii, poate în spiritul balzacian. Femeia și bărbatul visau că Dumnezeu îi visează. Și a fost ziua zero.Timpul avea un nume pe care l-a pierdut. Înaintea soarelui npstru au mai fost alți sori pe care i-au vânat tigrii cerului. Luna a scăpat de măcel. Din cer a căzut un strop albastru și femeia a născut un prinț. Dar el nu avea perechea potrivită și a plecat, nu se știe unde. De atunci ploile vin și trec aducând hrană. Cineva a încercat să prindă curcubeul într-o plasă. S-a făcut de râs, omul a fost uitat. Prima zi a lumii a fost orbită de un corb. Dar lumina a revenit a doua zi.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Anca și cărțile

Când înveţi să citeşti, devii liber pentru totdeauna.

Imaginary Coffee

Sometimes we need fantasy!

Paul Militaru

Photography Portfolio

gânduri însingurate

eu cu gândurile mele… şi… atât!

Inchirieri de idei

Pe scurt despre absolut tot

GEORGE SORIN VENETE

#vorbește, sufletul nu te va ierta niciodată pentru tăcere!

Everyday lifestyle

Make something everyday change your life

brăilaltfel

braila vazuta prin ochii mei

Gogea's Blog

"Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri." (Regele Mihai I de România)

ISTORII REGĂSITE

Probabil cel mai bun blog de istorie!

SUNT UN ADOLESCENT REBEL

.... si asa vreau sa raman...

MiCo

pagina oficială a autorului Mihai Cotea

Blogul unei cinefile

Filme, seriale, recenzii și recomandări

Onișoară Claudiu-Liviu Blog

Poezie, proză scurtă, articole, eseuri.

CLIPE DE RAI DIN IADUL MEU

SCRIE! Nu sta degeaba că degeaba stai

Fum de Ţigară

Simte,dar taci.Scrie.

%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close