Contexte (3)

Vezi și restul părților AICI

________________________________________________________

Stingerea fusese dată demult  în toată casa, totuși, Adelina nu putea să-și găsească liniștea. Îi era teamă să aibă din nou coșmaruri în care toată familia îi este executată ori, și mai rău, prezența lui taică-su care voia să o prevină disperat despre ceva, dar nu putea rosti nici un cuvânt, n-avea glas. Într-un final, adormi cu greu.

După o repriză scurtă de somn, adolescenta se trezi cu o senzație de frig și de frică. Frica era perfect explicabilă, dar frigul? Era iarnă de-a binelea deja, dar centrala de apartament nu dăduse semne de defecțiuni deloc. I se făcuse revizia recent. Hotărâtă să vadă ce se petrece, Adelina se ridică și porni spre hol. Abia făcu doi pași și se opri. Da, era amețită, nu putea nega. Totuși, vru să verifice mai întâi caloriferul, pe care-l găsi, surprinzător, cald. Asta o făcu pe fată să se îndrepte și mai hotărâtă spre bucătărie.

În restul casei domnea liniștea, pesemne că era târziu. Uitase să se uite la ceas. Maică-sa mai avea obiceiul să adoarmă vreo câteva ore în fața televizorului, apoi se trezea și-l închidea. Se întoarse puțin să vadă dacă sora ei este în regulă. Niculina dormea dusă, acoperită până-n vârful capului de plapumă încât te mirai că mai are pe unde să respire. În cei câțiva pași până la bucătărie, Adelina observă că-n sufragerie nu e nici un geam deschis deci frigul trebuia să vină din bucătărie. Ajunsă în pragul bucătăriei văzu geamul întredeschis, fapt ce-i alimentă curiozitatea. De ce era întredeschis? Prin acel întuneric necruțător, fata zări ceva pe pervaz, ca un soi de cârpă, un material care stătea drept proptea să țină geamul depărtat. Vrând s-o tragă jos, fata se opri aproape instantaneu la contactul cu ciudățenia de pe pervaz. Se trase ușor înapoi, îngrozită, apropiindu-se de ușă. Căută întrerupătorul de parcă era o străină în casă, pipăind înfrigurată tot peretele, până-l găsi. La aprinderea luminii se auzi un strigăt care trezi toată casa.

La scurt timp după asta apăru și Simona ciufulită și confuză. La vederea grozăviei își puse mâinile la gură și se apropie fără frică de cea ce fusese pisica iubită a familiei.

– Doamne Dumnezeule, Vika noastră! Dar cum…

Corpul mascotei familiei zăcea fără viață, cu urme de sânge la cap pe pervaz. Avea capul îndreptat spre zona de dinăuntru, astfel că pe jos băltea sângele. Nici bucata de perete de sub geam nu fusese cruțată.

– Dar e inexplicabil…

În acel moment, vocea Niculinei se auzi de pe hol.

– Ce e? Ce s-a-ntâmplat?

Adelina fugi să o ducă în cameră pentru a nu asista la scena urâtă pe care ea și maică-sa nu aveau s-o uite prea curând. E adevărat că tânăra n-a agreat-o niciodată pe Vika, dar fiind cea de-a treia ”fiică” a maică-sii, deci ”sora” ei, fusese dispusă s-o tolereze. Nu i-ar fi dorit niciodată un asemenea sfârșit.

– Totuși, ceva e putred aici… observă Simona.

Deși nu avea veleități de mare detectivă, era la mintea cocoșului să observi că pisica a murit înainte de a ajunge pe pervazul cu pricina. Și atunci, cum a ajuns acolo?

– Ade! Haide un pic, te rog!

Răspunzând la chemare, fata reveni, ocolind cu privirea locul de la geam, față de care simțea acum o greață de neînchipuit. Simona se apropie de ea și îi vorbi în șoaptă.

– Cineva a intrat aici.

– Cum?

– Păi tu nu vezi capul pisicii?

– Nu vreau să-l văd.

– N-are sens. Cred că a fost pusă acolo ca să ne trezim din cauza frigului și s-o vedem. Oricum ne-am fi trezit și dimineață, iar senzația rămânea aceeași… Nu asta e cel mai important. Ai vorbit cu Niculina?

– Da, i-am zis că s-a spart ceva și să stea acolo ca să nu se taie la piciorușe.

– Bun. Du-te la ușa de la intrare ușor și vezi dacă e încuiată.

– Mi-e frică…

– Hai, domne! Of!

Fata plecă spășită. Timpul ce trecu între plecarea și revenirea ei păru o eternitate pentru mamă. Acum nici ea nu mai avea curajul să se întoarcă spre ”zona de criză”, deși era conștientă că va rămâne în grija ei să curețe toată mizeria. Cu ifosele ei, Adelina nu era nici pe departe o variantă viabilă.

– Am verificat.

– Și?

– E încuiată. Ciudat, așa-i? M-am uitat pe vizor și nimic. Liniște și pace pe scară.

– Mâine merg la poliție, draga mea. Aici e ceva…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s