Muzeul Benzii Desenate din România – marea deschidere

Vineri, 16 mai, la ora 19.00, la Galeria „Arta” din Craiova, iubitorii de benzi desenate sunt asteptati la vernisajul expozitiei „Muzeul Benzii Desenate din Romania”.  Cu acest prilej, va fi lansat volumul Abu-Hasan. Povestiri si schite. BD, o adaptare dupa I.L.Caragiale, cu ilustratii realizate de Serban Andreescu, dupa un scenariu semnat de Adriana Nazarciuc si Liviu Antonesei. Comicul de moravuri din schitele si nuvelele lui Caragiale, atat de actual si astazi, este reinterpretat pentru prima data in benzi desenate. Personaje precum Goe, Ionel, Bubico, Kir Ianulea si Abu-Hasan revin in prim-plan, oferindu-le copiilor o invitatie la lectura operei marelui scriitor roman.

La vernisaj vor fi prezenti autori din Bucuresti, Craiova, Pitesti, Caracal, Sibiu si vor avea loc si lansarile altor albume de benzi desenate: Ionita Tunsu (Puiu Manu si Marius Lestaru); Cei de dincolo: In trecatoare (Alex Talamba si George Dragan), precum si numarul 20 al revistei Comics, editata de Octav Ungureanu.

Pentru prima oara in Romania, publicul iubitor de benzi desenate va putea admira, in cadrul unei expozitii unice, lucrari ale unor autori romani publicati in strainatate: Sandu Florea si Serban Cristescu (publicati in SUA);  Mircea Arapu, Augustin Popescu, Dan Popescu, Cristian Pacurariu, Ileana Surducan, Marco Ilin (publicati in Franta si Belgia); Mihai Timosencu (publicat in Ucraina); Costel Curelaru (publicat in Italia). Vor fi expuse planse si desene originale, serigrafii, afise  si albume ale celor mai reprezentativi 50 de autori de BD romani sau de origine romana.

Expozitia se constituie intr-o panorama a celei de-a noua arte, acoperind 90 de ani din istoria benzilor desenate (de la nasterea lui Haplea, in 1924, pana la aparitia romanului grafic Cei de dincolo: In trecatoare,in 2014).

Dodo Nita, curatorul expozitiei, este autorul volumelor Istoria Benzii Desenate Romanesti (2010), Dictionarul Benzii Desenate din Romania (2005) si al altor sapte volume de exegeza a benzii desenate, unele dintre el fiind traduse in franceza, engleza, suedeza si maghiara.

Expozitia poate fi vizitata pana la 30 mai 2014.

 

CRISTINA RĂCIU MARKETING & PR, ADENIUM PRINT

(0040) 753 556.367 (m)  |  (0040) 232 277.998 (t)  |  (0040) 232 277.988 (f)  |  marketing@adenium.ro

3rd, Copou Str., 700460 – Iasi, Romania

  www.adenium.ro

 

Imagine

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s