PROTEST: Portretele unor manelisti celebri din Romania vor fi expuse la Muzeul Taranului Roman. SEMNEAZĂ PETIȚIA

info: metropotam.ro

 

Portretele lui Goran Bregovic, Florin Salam si Adrian Minune realizate in ulei pe panza si decorate cu foita de aur vor fi expuse Muzeul Taranului Roman in cadrul unei expozitii care poate fi vizitata in perioada 2 – 8 iulie.

Tablourile sunt realizate de artistul George Mihai Vasilescu si expozitia are un „caracter ironic la adresa celor portretizati”.

Directorul general al MTR George Vasilescu sustine ca expozitia nu va aduce un prejudiciu de imagine institutiei culturale pe care o conduce.

Aceasta expozitie are un caracter ironic la adresa celor portretizati acolo. Este o expozitie a unui artist care are o privire ironica asupra acestei lumi. Nu este o expozitie care sa-i glorifice, dimpotriva, a declarat Nitu.

Este vorba mai exact de zece portrete, ale cantaretilor (sau mai bine spus manelistilor) Florin Salam, Adrian Minune, Dan Bursuc, Nicolae Guta, Goran Bregović, Sorinel Pustiu, Carmen Serban, Cornelia Catanga, Vali Vijelie si Marian Mexicanu, precum si alte cinci lucrari inspirate de Taraful Haiducilor si Fanfara Ciocarlia.

Ideea mi-a venit in momentul in care am fost intr-o discoteca in care toată lumea dansa pe muzica lor (a interpretilor, n.r.) si erau foarte bucurosi si fericiti. Artistii pe care i-am ales sa ii pictez mi-au parut personajele care au cel mai mare impact al publicului din Romania, chiar dacă exista diferente in stilurile muzicale abordate. Ar fi pacat ca, peste 100 – 200 de ani, lumea sa nu isi aminteasca despre controversele pe care le-au creat acesti artisti, a declarat Vasilescu.

O serie a portretelor care vor fi expuse le puteti vedea in fotografiile de mai jos:

 

SEMNEAZĂ PETIȚIA ÎMPOTRIVA PROMOVĂRII PROSTULUI GUST LA MUZEUL ȚĂRANULUI ROMÂN

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s