Grégory Lemarchal, îngerul răpit

Se spune că cei care pleacă devreme dintre noi sunt cei ce vor rămâne cel mai pregnant în mentalul colectiv. De ce oare? Poate pentru că persoana în cauză reprezintă prototipul ”celui ce mai avea ceva de spus”. Gregory Lemarchal este unul dintre aceștia. Răpus prea devreme de o boală neiertătoare, artistul a lăsat mii de fani cu cântecele sale pe buze.

Iată, pe scurt, povestea sa:

Născut la 13 mai 1983 în localitatea La Tronche din Franța, artistul și-a petrecut întreaga copilărie lângă Chambéry. La frageda vârstă de 1 an și 8 luni, Gregory a fost diagnosticat cu fibroză chistică, o boală ereditară care afectează ficatul, plămânii, pancreasul și instestinele. Momentan, se zice că nu există tratament pentru această boală, iar speranța de viață a pacienților este aproximată în jurul vârstei de 31 de ani.

MICUL SPORTIV CU SUFLET DE ARTIST

Când era mic, Lemarchal juca cu plăcere baschet și fotbal, la un moment dat, gândindu-se chiar la o carieră în jurnalism sportiv. Cu toate acestea, pasiunea sa pentru muzică a fost de nestăvilit. În 1995 a devenit campionul Franței la rock acrobatic (o formă competitivă dansantă de rock ‘n’ roll). Participarea sa în 1998 la concursul de talente Graines de Stars nu i-a adus succesul așteptat, dar a devenit cunoscut, în schimb, pe plan local, ceea ce i-a facilitat drumul pentru anul 2004 când a devenit faimos prin participarea la Star Academy, varianta franceză.

greg016foto:http://www.webdelange.fr

O TRAIECTORIE SINUOASĂ, DAR FRUMOASĂ

După acest prim pas în lumea succesului muzical, Lemarchal a ajuns la inimile publicului cu melodia ”Ecris l’histoire” care a devenit un hit în Franța și care anunța succesul primului său album (devenind și el fruntaș în topuri), ”Je Deviens Moi”.

După un turneu mondial, mai multe premii și colaborări cu artiști faimoși precum Celine Dion, Claude François sau Michel Polnareff, boala lui Gregory își cere prețul în 2007. Acesta face un anunț, în acel an fatidic, prin care înștiințează publicul său că doctorii i-au restricționat activitatea pentru câteva săptămâni în scop de recuperare. Timpul n-a iertat… la 30 aprilie 2007 pe când aștepta pentru un transplant, Gregory s-a alăturat îngerilor, la frageda vârstă pământeană de 23 de ani. Mii de fani au lăsat flori la înmormântarea sa și un program special difuzat de TF1 avea să-i aducă un omagiu.

O MOARTE CU PREA MULTE ECOURI

După moartea sa, casa de discuri Universal Franța a scos un album postum care a stârnit numeroase polemici, conducerea fiind acuzată că încearcă să câștige de pe urma dispariției sale vremelnice. Unii chiar se întrebau dacă artistul și-ar fi dorit ca acest demers să aibe loc… cu toate acestea, tatăl lui Gregory a fost de acord cu omagiul adus de casa de discuri fiului său.

O altă controversă-l include pe un bărbat numit Frédéric Martin care s-a referit la Gregory Lemarchal într-un mod lipsit de respect prin intermediul bolii de care suferea la televiziunea națională. Acțiunea sa a fost amendată cu 2000 de euro. Lucrurile nu se opresc aici, deoarece la scurt timp de la moartea sa, pe piață a apărut o biografie neautorizată de către părinții săi, care au rămas cu un gust amar în urma acestui fapt.

gregory 1foto: http://www.espritjeune.com

O SPERANȚĂ CELOR NEVOIAȘI

La o lună de la moartea sa, familia lui Lemarchal inaugurează ”Asociația Grégory Lemarchal” care luptă împotriva fibrozei chistice prin intermediul informărilor despre boală și al cercetării. Până la ora actuală s-au strâns aproape 10 milioane de euro pentru cauza fibrozei chistice.

traducere după http://news.bbc.co.uk/dna/ptop/alabaster/A39787339

Mai multe informații, în limba engleză, găsiți tot aici.

Dincolo de tot și de toate, rămân cântecele, acesta e un loc de unde Gregory nu va dispărea nicicând…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

SUNT UN ADOLESCENT REBEL

.... si asa vreau sa raman...

Blogul unei cinefile

Filme, seriale, recenzii și recomandări

Onișoară Claudiu-Liviu Blog

Poezie, proză scurtă, articole, eseuri.

CLIPE DE RAI DIN IADUL MEU

SCRIE! Nu sta degeaba că degeaba stai

Fum de Ţigară

Simte,dar taci.Scrie.

Dintr-o suflare

Povești de suflet

Personaje de Basm

„Cărțile reprezintă umanitatea dată la tipar.” Barbara W. Tuchman

Poetaria Journal

© Ioana Haitchi - Blog de poezie, traduceri, eseuri, ştiri culturale

*Ana-Maria.PM*

Poetry lover, coffeeholic & books addict

Colțul Cultural

Repaus cu cap

HopeLess

Scrisul face parte din mine, din viață... ca de altfel, arta în toate formele ei!

365 dni w obiektywie LG

365 days a lens LG

%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close