Simfonia culturii – 17.

SIMFONIA CULTURII-page-001

François Couperin

Rezumatul rezumatului

François Couperin ( 10 noiembrie 1668 – 11 septembrie 1733 ) a fost un compozitor, organist și clavecinist francez al perioadei Barocului francez. Lucrările sale erau foarte la modă în cadrul caselor nobiliare ale acelor timpuri.

Este unul dintre cei mai importanți compozitori, alături de Jean-Philippe Rameau, ai muzicii baroce franceze, în general și a muzicii pentru clape, în particular. Este intitulat ”Couperin cel mare (Couperin Le Grand)” pentru a face distincția între el și alți membri ai familiei sale, muzicanți cu toții. El este cel care s-a distins cel mai tare dintre ceilalți prin imensul său talent la orgă și clavicord (* strămoșul pianului).

jeanjosephcassanevadelatour

foto: imgkid.com

Toate textele scrise în secțiunea ”SIMFONIA CULTURII” sunt traduceri personale de pe site-uri Wikipedia de limbă străină.

Anunțuri

6 gânduri despre &8222;Simfonia culturii – 17.&8221;

    • Am descoperit compozitorul fara sa vreau, prin intermediul unui roman istoric pe care o sa-l recenzez curand. Ma bucur ca ti-a placut si te-a imbogatit micul popas simfonic. O zi speciala iti urez!! 🙂

  1. Couperin era un poet-muzician prin excelenţă, care spunea că cel care intră în poezia muzicii, descoperă că ea, Muzica, este mai frumoasă decât Frumuseţea, însăşi. Minunată descoperire! Mulţumesc pentru încântarea sufletului. Zi cu lumina muzicii!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s