Stefan Zweig şi SECRETUL său ARZĂTOR

Am început să citesc, de câteva zile, volumul ”Secret arzător”, de Stefan Zweig. După lecturarea primei nuvele, care dă și numele volumului, mă declar cucerit total și iremediabil.
E fantastic cum disecă autorul, până în cele mai mici amănunte, trăirile personajelor. Citisem și în articolul care urmează despre apetența lui pentru analiza psihologică. Acum am avut de-a face cu ea și susțin sus și tare tot ce a spus fratele blogger.
Maturizarea personajului micului Edgar și intrarea lui în lume prin intermediul unui ”secret arzător”, a unui fapt de viață, până la urmă, m-a convins. Sper să vă ademenească și pe voi autorul austriac. 🙂 Spor la citit!

nydla

Despre autor:

Stefan Zweig s-a născut la data de 28 noiembrie 1881 la Viena, ca fiu al unui industriaş evreu. În cariera sa de scriitor a fost puternic influenţat de psihanaliza contemporanului Sigmund Freud, pe care o va transpune în mod excelent şi în scrierile sale. De asemenea există o influenţă directă şi din partea lui Dostoievski, care a reprezentat şi marele său model literar.

În anul 1920, în preajma împlinirii vârstei de 40 de ani se va căsători, însă această căsnicie nu va dura decât până în anul 1938, anul anexării Austriei de către Reich. Un an mai târziu, mutându-se în Anglia se va căsători din nou, de această dată cu secretara sa, Lotto Altmann. În anul 1940 obţine cetăţenie britanică, iar un an mai târziu se va stabili în Brazilia, pe care o vede drept „o lume de viitor”. Cu toate acestea, şi în ciuda talentului său literar…

Vezi articolul original 1.893 de cuvinte mai mult

2 răspunsuri la “Stefan Zweig şi SECRETUL său ARZĂTOR”

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: