Oameni și granițe

Niciodată nu m-au convins portretele de familie. Fotografiile cu zâmbete largi, cu mame care-și țin mâna, afectiv, pe umărul soțului preaiubit sau al unicului lor copil. Poate pentru că la noi a fost altfel. Nouă nu ne-a ieșit asta, pe bune, niciodată. În plus, eu nu sunt unica, mai e și Adelina, soră-mea. Cât despre tata… numai mama știe ce a făcut cu el, cu adevărat.

Când eram mică mă uitam la portretele astea, de care ziceam. Îmi ieșeau în cale la tot pasul și mințeau. Mințeau pe față. N-avea cum să fie adevărat tot ce lăsau să iasă-n afara lor, din moment ce eu n-am reușit să fac nimic ca să schimb lucrurile, chiar și-atunci când aveam „superputeri”.

oameni si granite promo 5

foto original: Pinterest


Din copilărie ți se spune cum și cine trebuie să fii. Când ești mic visezi mult, dar când crești, ești dator să te trezești. M-am trezit și eu. Cam brusc, ce-i drept. A trebuit. După acel episod care a împărțit totul în „înainte” și „după”. Ca la diete. Nu cred în diete. Sunt o silfidă, oricum. Doar la diete se pune problema de un „înainte” și-un „după”. În viață nu e nimic delimitat atât de clar pentru că totul se schimbă permanent. Ne schimbăm. Eu m-am schimbat atât de mult până am ajuns aici. O umbră. Unii nu-și iubesc umbrele pentru că știu prea multe.
Încă nu m-am hotărât cine sunt.
Mă cheamă Nico, am 19 ani, iar timpul mi-e unicul amic. Niculina, pe numele complet, dar evit s-o spun. Sună mai mișto așa și, oricum, Poliția încă e pe urmele mele și ale maică-mii de la evenimentul ăla care a schimbat totul.
Momentul când am început să cresc.
(prolog OAMENI ȘI GRANIȚE de Mihai Cotea– roman în pregătire)

oameni si granite promo 6

foto original: Pinterest

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Oameni și granițe&8221;

    • Mulțumesc mult, Stelu! Mă bucur că îți place. Sper să fie bine.
      Mi-ar plăcea ca una din poze să fie pentru copertă, mai am şi altele, dar să vedem ce zic şi cei de la editură 🙂 Doamne ajută!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s