Calea energiei, drumul nostru

Volumul la care mă voi referi astăzi a fost lansat în anul 2014 la editura Cartea Daath. Este vorba de cartea Calea energiei, scrisă de dr. Synthia Andrews.

Synthia Andrews este un autor destul de prolific, conform site-ului acesteia, însă cu toate astea, eu nu mai avusesem ocazia să o citesc, iar pentru un neofit, cartea acesteia poate părea descurajant de voluminoasă, ținând cont de tema abordată, însă nu e. În parte, datorită scriiturii autoarei, care se descurcă destul de bine să explice noțiuni cu care marele public se întâlnește mai rar, dar și pentru valoarea practică a cărții, valoare practică de care menționasem și la Puterea spirituală a empatiei. Pare-se că majoritatea (ca să nu generalizez, pentru că încă nu le-am citit pe toate) cărților din colecțiile Știință și Spiritualitate și Noua Paradigmă comportă această caracteristică, iar asta e minunat, pentru că învățăm toată viața, dar cel mai bine reținem atunci când facem.
Despre carte

Ce se spune-n carte? Despre ce e ea, mai exact?

Răspunsul la această ultimă întrebare mă duce din nou la titlul unei recenzii scrise în primăvară, la cartea Universul Holografic, cartea tuturor posibilităților în care aflăm puțin despre TOT, carte la care se face referire destul de des în Calea Energiei (și nu numai despre carte, dar și despre autori). Din unele puncte de vedere, Calea Energiei are destul de multe în comun cu Universul Holografic al lui Michael Talbot. În primul rând caracterul enciclopedic, pentru că această cale a energiei, care dă și titlul volumului, reprezintă un principiu creaționist cu valențe foarte largi (deși poate fac un pleonasm). Energia e tot ce ne înconjoară, iar noi SUNTEM energie. Diferența dintre materie și energie, după cum spune și Andrews în carte, e frecvența cu care vibrează cele două (iată o bună legătură cu teoria lui Einstein E = mc2 ) Numai acest lucru și deja volumul capătă o proprietate interesantă pentru cei doritori de cunoaștere. Pentru cei ce devin, pentru că, la urma urmei, ce au în comun toate aceste cărți (cele menționate de mine și cele din colecțiile editurii)? Faptul că ne ajută să (re)devenim. Să fim pe cale. Pe calea aleasă de noi înainte s-o fi ales, căci pe calea energiei suntem pentru că suntem.

Mai exact, volumul Calea Energiei Trezirea forțe interioare și extinderea conștiinței individuale (titlu complet) poate fi privit ca un compendiu al trezirilor, al realizării lumii în care trăim și a regulilor care o guvernează, a energiei acesteia. Energia privită din mai multe unghiuri. Înțelegându-le, ne vom fi înțeles și pe noi. Ne vom fi ajutat.

Vă veți întreba: de unde știe doctorița asta cum stă cu lumea din jur și de ce să mă încred în ea? Răspunsul meu: Suntem liberi să ne investim energia în ceea ce vrem, dar odată emisă energia într-o direcție, ea nu va aduce la întoarcere decât ce va găsi în acea direcție, pentru că nu există acțiune fără o reacțiune. Cartea este documentată puternic, iar autoarea este specialistă în descifrarea structurilor emoţionale şi spirituale ale stării de sănătate şi ale vindecării, deci știe ce vorbește. Și iată că a cam venit timpul să explic valoarea practică a cărții, cea despre care pomeneam mai sus. Calea energiei, pe lângă teorie și explicații date pe înțelesul tuturor celor familiarizați sau nu, cuprinde o serie de exerciții de meditație pentru diverse trebuințe: activări , purificări, unirea cu sinele cel mai înalt, depășirea depresiei, materializarea ideilor și conceptelor ș.a.m.d.

Eu am început deja unele exerciții, am reluat meditațiile, și tot ce pot spune e că efectele mă uimesc pe zi ce trece. E un întreg proces la mijloc, cartea nu promite marea cu sarea, nici nu e nevoie, căci pentru a ajunge la Adevăr e nevoie de perseverență și multe căutări.

 

 

Ce am găsit interesant

Mi s-au părut faine și captivante descrierile chakrelor și corespondențele dezechilibrelor energetice cu aceste chakre și/sau cu anumite meridianele prin care trece energia corpului, dezechilibre care duc la boli, în final .

Apoi, am aflat despre nadi-uri, corespondentele meridianelor din medicina tradițională chineză, linia Hara (linia verticală de energie care urcă din pământ și străbate chakrele creând o coloană de lumină chiar în centrul ființei), chakrele pământului (!) și liniile Ley (căile de energiei ale Terrei).

Ultimele pagini mi-au plăcut în mod deosebit pentru că m-am regăsit mult acolo. Este vorba despre semnele și simptomele schimbărilor prin care trece corpul după prost înțeleasa Apocalipsă a mayașilor din 2012, care a fost, de fapt, un salt în conștiința omenirii și schimbarea unor parametri subtili. Semne în care nu prea credeam până nu am realizat unele legături, citind despre ele și amintindu-mi.

De asemenea, remarc un citat fain din carte: „Viața este un schimb continuu între nevoia de siguranță și nevoia de libertate”.

20180719_132253-1

Acestea fiind transmise, calea fie cu voi! 🙂

titlu: Calea energiei

autor: Synthia Andrews

an apariție: 2014

editura: Cartea Daath

pagini: 388 (406, cu anexe)

Calea energiei. 300-500x500

foto: Cartea Daath

Publicitate

3 răspunsuri la “Calea energiei, drumul nostru”

  1. A republicat asta pe Cartea Daath Publishing și a comentat:
    Mihai Cotea despre Calea Energiei – Synthia Andrews.
    „volumul Calea Energiei – Trezirea forțe interioare și extinderea conștiinței individuale (titlu complet) poate fi privit ca un compendiu al trezirilor, al realizării lumii în care trăim și a regulilor care o guvernează, a energiei acesteia. Energia privită din mai multe unghiuri. Înțelegându-le, ne vom fi înțeles și pe noi. Ne vom fi ajutat.”

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: