Anul care a trecut a însemnat primul an de activitate al asociației culturale „Cartea, izvor de cultură”. Primul an întreg. Totodată, 2018 a fost, cu siguranță, un an rotund, în care am dus concursul „Zâmbet de copil în zbor de fluturi” la nivel național, ne-am prezentat creațiile și revista AC pe plan local și internațional, am încheiat parteneriate și am fost foarte activi din punct de vedere editorial.
Anul de care vă spun s-a finalizat cu valorificarea lucrărilor prețioase (literare și artistice) rezultate în urma concursului „Zâmbet de copil în zbor de fluturi”, prin intermediul volumului Antologia tinerelor talente, prima carte din Colecția AC.
Ei bine, anul 2019 abia ce-și arată zâmbetul, că noi i-am și luat-o înainte, satisfăcuți fiind de a doua antologie a colecției anteamintite, volumul Izvoare de cultură, care reunește lucrări literare, artistice și eseuri ale câtorva membri activi ai asociației. Despre ele vă va spune mai multe președintele asociației, domnul Constantin Popuța/Stelu Pop, în paginile care urmează.
Revista s-a înnoit și ea, atât din punct de vedere al componenței echipei redacționale, cât și, pe alocuri, din punct de vedere editorial. Bineînțeles, vom continua cu rubricile consacrate – Pagina asociației, File de istorie, Viziuni, In memoriam, Cartea, izvor de cultură, Zestrea strămoșească ș.a., însă avem și noutăți. Prima noutate este că vom continua o rubrică ce s-a bucurat de un real succes în numărul anterior, este vorba de Creații spre universalitate, unde vă vom prezenta alți autori valoroși contemporani și operele lor. De asemenea, rubrica dedicată filosofiei va rămâne valabilă și-n acest număr, dar noutatea absolută o reprezintă rubrica ,,Tradiții și spiritualitate”, care vine cumva de pe calea zestrei noastre strămoșești, și care, sper, ne va ajuta să reîntregim acea direcție primă, din toate punctele de vedere, axa verticală dintre noi și Creator.
În încheiere, doresc să aduc la cunoștința dumneavoastră că anul acesta, concursul național „Zâmbet de copil în zbor de fluturi” ajunge la ediția a treia și, cu acest prilej, vă invit să parcurgeți paginile dedicate acestui proiect fanion al nostru prin care descoperim și promovăm talentele tinere ale țării, vlăstarii viitorului nostru, ca națiune.
Un an minunat, antologic!
Mihai Cotea
manager proiect „Revista AC”
2 răspunsuri la “Un an antologic”
La mulți ani !
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Mulțumim frumos!
ApreciazăApreciază