Anunţ! Proiecte vechi în haine noi!

Vești bune! Se pregătește încă un atelier fain al editurii Cartea Daath. Și ce interesante-mi par perspectivele propuse, mai cu seamă că ele se răsfrâng asupra unei lumi dragi mie: scrisul. Mie mi-a plăcut ce propune acest atelier și voi participa.
Voi nu vă vedeți viața voastră ca pe o poveste? O poveste care se întâlnește cu poveștile celor din jurul nostru pe o Mare Scenă a Totului. Oamenii iubesc poveștile și au nevoie de ele. Istoria a dovedit-o, de-a lungul eonilor. Mă refer aici la poveste ca la o micro-lume, un spațiu în care se întâmplă lucruri, nu la basm sau la „poveste”, ca gen literar.

Eu cred că acest Atelier Literar ar putea fi, la fel de bine, un spațiu de intersectare a viziunilor. Un loc prietenos în care se ascultă creațiile și se împărtășesc impresii sincere. O agoră în care să ne întrebăm despre ce ne determină să scriem, ce este inspirația, cum ne spunem povestea și, în special, cine e povestea noastră? Cum arată și din ce loc a venit ea?
Ca autor, consider că prin scris creăm și (ne) recreăm. Pentru a fi mai liberi, pentru a trăi mai mult sau, de ce nu, pentru a crește.
Și uite cum m-a inspirat ideea Atelierului Literar să…scriu mai mult. Eu #particip. Haideți și voi!

Cartea Daath Blog

Atelierul Cuvântului – Atelierul Literar îşi deschide porţile online sâmbătă, 21 martie, ora 15!

21 Martie, Ziua Mondială a Poeziei şi, pe vremuri, ziua în care Soarele traversa ecuatorul ceresc aducând #împreună emisfera australă cu cea boreală, aşa găsindu-şi pacea ziua şi noaptea, în acelaşi metru, devine, iată, şi ziua de naştere a Atelierului Literar. Am ales ora 15, ora României, deoarece ştim că unii lucrători în cuvinte îşi întind pânzele nocturne până în largul dimineţii.

Online, cel mai probabil în acest moment prin Skype, ne va fi uşor să ne adunăm. Nu consumăm timp pentru transport, nici nu plătim bilete. Călătoria are un început, nu şi un sfârşit prestabilit. Vom merge atât cât ne vom dori. Şi-n orice zare se va lumina.

Ne adunăm pentru a lucra împreună, pentru a învăţa unii de la alţii, pentru a ne aprecia unii pe alţii într-un laborator al sincerităţii. Şi chiar dacă…

Vezi articolul original 151 de cuvinte mai mult

Publicitate

8 răspunsuri la “Anunţ! Proiecte vechi în haine noi!”

    • A fost frumos şi am speranța că va mai fi. Am încheiat această primă sesiune cu gândul că ne vom revedea curând, alături de orice persoană care doreşte să ni se alăture.
      Sesiunea Skype s-a înregistrat. După editarea materialului, acesta va fi postat pe YouTube.

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: