Despre atingerea somatică și alinierea ritmică

culegere și scurte impresii de Mihai Cotea
publicat inițial în revista „AC” nr.9/2020

„Am combinat termenii clinici de „legatură somatică“ şi, respectiv, „atingere terapeutică“ pentru a descrie metoda pe care o folosesc sufletele neîncarnate, direcţionând razele de energie către diferitele părţi ale unui trup încarnat. Vindecarea nu se limitează la punctele de pe corp unde sunt reprezentate chakrele la care am făcut referire mai sus. Sufletele care se întorc spre a-i alina pe cei rămaşi în viaţă caută locurile cele mai receptive la energia lor. Am văzut o exemplificare a acestui fapt în cazul I (Tammano insistând asupra unui punct situat în spatele urechii stângi a soţiei sale).

Energia transmisă de emiţător devine terapeutică în momentul în care se formează o punte între mintea acestuia şi cea a receptorului prin transmisia telepatică.

Formarea unei astfel de punţi, prin intermediul gândurilor, către un trup ce suferă este somatică în măsura în care metodele sunt fiziologice; fapt care presupune atingerea subtilă a organelor trupului, obţinându-se anumite reacţii emoţionale, care pot include şi folosirea simţurilor. Aplicate cu pricepere, razele de energie pot evoca recunoaşterea prin vedere, sunet, gust şi miros.

Ideea principală a recunoaşterii este de a convinge persoana îndurerată de faptul că acela pe care îl iubeşte şi pe care îl consideră pierdut pentru totdeauna se află încă în viaţă. Scopul atingerii somatice este de a permite persoanei zdrobite de durere să accepte situaţia în sensul că absenţa celui dispărut reprezintă doar o schimbare de realitate şi nu un final”.

(Destinul sufletelor, Michael Newton, editura Cartea Daath, București, 2004)

Volumul „Destinul sufletelor” , apărut la noi în anul 2004 la editura Cartea Daath, cartea doctorului Michael Newton, este considerat a fi (și aceasta a fost și intenția autorului) urmarea volumului de succes „Călătoria sufletelor”, cartea în care intrăm, cu ochii mari, într-o lume a spiritelor descoperită de dr. Newton în timpul regresiilor.

La insistențele cititorilor, autorul a publicat acest al doilea volum, adăugind și detalii suplimentare pentru unele subiecte abordate în cartea de debut, Călătoria Sufletelor

Domnul Newton ne-a destăinuit argumentul său astfel: „Destinul sufletelor are intenția de a extinde înțelegerea noastră asupra incredibilei semnificații a ordinii și a planificării ce există în folosul ființei umane”.  Ba, mai mult, dr.Newton declara în primele pagini că lungii ani de cercetări asupra lumii spiritelor s-au scurs în singurătate și izolare, departe de rafturile bibliotecilor de metafizică, lucru pentru care se felicită și un gest pe care, personal, îl consider lăudabil și sănătos.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este destinul-500x500.png

foto: Cartea Daath

Volumul are mai puține capitole decât „Călătoria sufletelor”, însă acestea sînt mai generoase, iar numărul de cazuri luate în vedere și prezentate, s-a dublat (67 față de 29). De asemenea, lucrul pe care l-am apreciat mult, a fost acela de a dezvolta până la amănunt aspecte interesante, curioase ori necesare din precedenta apariție. Putem considera „Destinul sufletelor” un fel de „Călătoria sufletelor” 2.0, dacă vreți. Asta nu înseamnă că prima carte trebuie ocolită și citită doar a doua! Aș fi greșit dacă aș fi făcut asta, deși între citirile celor două s-au scurs 5 ani, în cazul meu. Ani în care am trăit multe lucruri (am experimentat și eu regresiile și asta a fost extraordinar!), dar cărora le-am găsit sensul abia când m-am întâlnit cu anumite pasaje din carte pe care le-am „aflat” între timp, înainte să le fi citit. (Mihai Cotea)

 

Entrainment – alinierea ritmică

„William Stillman este unul dintre puţinii oameni capabili să le explice neurotipicilor funcţionarea minţii autiste şi face uz de această abilitate pentru a pune în discuţie eternele întrebări filosofice. De unde ştim ce este adevărat? Există, oare, o forţă superioară prin intermediul căreia putem ajunge la înţelegerea mai profundă a noastră şi a celorlalţi? Cum să comunicăm cu cei care nu se pot exprima singuri? Din fiecare pagină a Esenţei autismului răzbate crezul fundamental al lui Stillman despre persoanele cu autism sau cu tulburări asemănătoare: indiferent cum pare o persoană la prima  vedere, trebuie întotdeauna să prezumăm existenţa inteligenţei şi să-i respectăm inteligenţa şi sufletul.” – Lisa Jo Rudy, About.com Guide to Autism Spectrum Disorders

Gândindu-se la genul de suport material de care are nevoie, un bărbat autist pe nume Izzy a alcătuit răspunsul: „Nu sunt sigur în privinţa detaliilor tehnice şi nici nu prea ştiu cum să explic asta, dar eu mă racordez la bătăile inimii celorlalţi – cu unii oameni este posibil, dar nu cu toţi – şi atunci pot să formez cuvinte şi încep să comunic.”

Acest concept este în acord cu cercetările din domeniul incipient al neurocardiologiei – studierea „creierului” inimii – iniţiat de Institutul HeartMath, din Boulder Creek, California. În cartea sa, Biologia Transcendenţei, autorul Joseph Chilton Pearce arată cum aceiaşi neurotransmiţători (precum serotonina, dopamina şi norepinefrina) care se găsesc în creier şi care ne influenţează conştiinţa, au fost descoperiţi şi în ganglionii inimii, care, prin intermediul unor structuri interne complicate, afectează ţesuturile corpului, structura muşchilor şi organele interne. Cu toate acestea, a observat Pearce, ganglionii, care de obicei „întrerup” sau interpretează comunicarea dintre inimă şi părţile corpului mai sus menţionate, sunt nemediaţi atunci când fac legătura între structurile neuronale ale inimii şi regiunile emoţionale şi cognitive ale creierului. Altfel spus, departamentul de neurocardiologie de la Institutul HeartMath susţine că se poartă un „dialog” neîntrerupt sau că există un schimb fluent între inima şi creierul nostru, prin intermediul acestor căi neuronale.

Mai mult decât atât, atunci când frecvenţele inimii şi ale creierului îşi sincronizau aspectul formelor de undă – ceva de genul echivalării citirilor EKG şi EEG –, se înregistrau tipare armonioase care au fost denumite „antrenare”.(1)

Aceste forme de undă sincronizate pot trece de la o persoană la alta. Acesta este modul în care se creează legătura dintre mamă şi sugar în timpul alăptării sau în care îndrăgostiţii ajung simultan la apogeul plăcerii lor erotice prin contact sexual direct. Printre exemplele de fiecare zi care-mi vin acum în minte: ne gândim la o persoană iubită, iar aceasta ne telefonează sau ne trimite un email exact în acelaşi moment, rostim simultan acelaşi lucru cu un prieten de suflet (un lucru pe care, în momentul respectiv, nu-l cunoaşte nimeni altcineva în afară de noi şi el) sau râdem în acelaşi timp cu prietenul nostru. Exact acest concept a fost descoperit într-un studiu din 2006, efectuat în Suedia, la Universitatea Uppsala, şi anume că „bebeluşii învaţă să prezică acţiunile celorlalţi cam în aceeaşi perioadă în care învaţă ei înşişi să realizeze acele acţiuni”.

(1) – În întregul univers există o tendinţă spre alinierea ritmică, numită entrainment.  Creierul uman tinde să urmărească ritmuri. Activitatea electrică a creierului este de tip ritmic şi definită prin unde cerebrale. Acest efect de urmărire a frecvenţei de către undele cerebrale ca răspuns la o stimulare ritmică se numeşte antrenarea undelor cerebrale. (sursa). Antrenarea poate fi înţeleasă, intuitiv, şi ca fenomen de intrare a undelor cerebrale în rezonanţă oscilatorie.

(fragmente din cartea Esenţa autismului – Dezvăluirea secretelor spirituale ale cunoscătorilor inimii omeneşti – o perspectivă dincolo de etichetări de William Stillman, editura Cartea Daath, București, 2013) via Cartea Daath Blog 

În „Esența autismului” se vorbește despre autism, dincolo de șabloane, dincolo de etichetări și, cel mai important, ținând în frâu o perspectivă complexă și slab căutată. Mai exact, prin acest volum, autorul său, el însuși o persoană cu o afecțiune din spectrul autist (sindrom Asperger) ne îndeamnă să cultivăm unicitatea intelectuală a celor diagnosticați cu autism, dar mai presus de asta, să cultivăm unicitatea lor divină. În asta constă noutatea absolută a volumului propus. Un subiect care, abordat astfel, va crea un răsunet lung, cu siguranță.

Conform  datelor creionate în „Esența autismului”, autorul s-a făcut remarcat inițial prin volumul Autismul și legătura cu Dumnezeu, o lucrare „despre înzestrarea spirituală, mistică și metafizică deosebită a unor persoane cu autism”. Volumul a avut parte de recunoaștere în rândul profesioniștilor din domeniul medical și al părinților de copii autiști, atât în SUA, cât și pe plan internațional. După cum spuneam, autorul, diagnosticat cu sindrom Asperger (o rudă mai blândă a autismului), deține o diplomă de licență în educație de la Universitatea Millersville, Pennsylvania și lucrează de peste 30 de ani „pentru ajutorarea oamenilor cu feluri diferite de a fi”. De asemenea, a fondat Autism Self Advocacy Coalition, o organizație cu scop de instruire și consiliere a membrilor guvernului de stat și local, a forțelor de ordine și a comunității medicale cu privire la tulburările din spectrul autist.

Trecând peste micile prezentări și detalii biografice, aș dori să subliniez faptul că volumul Esența autismului se bazează pe nenumărate mărturii ale părinților copiilor cu autism, dar și pe, atenție, o bibliografie consistentă. Vorbim, deci, despre un volum de suită științifică. (Mihai Cotea)

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este esenta-autismului-transparent-500-500x500.png

foto: Cartea Daath

 

 

Cartea Daath editează în principal lucrări ce abordează teme aflate la confluenţa dintre spiritualitate şi ştiinţă, acolo unde acestea se întâlnesc şi se iubesc.

 Daath este denumirea unui sefirot din Arborele Sefirotic, care, deşi de obicei nu apare desenat, este deosebit de important. După cum spunea Maestrul Omraam Aivanhov:

„Omul, microcosmul, reflectarea macrocosmosului, este depozitarul memoriei întregii lumi. El posedă arhivele universului ce sunt reprezentate în mod simbolic în Arborele Sefirotic prin sefirotul Daath, ştiinţa. Daath este materia originară, materia primordială asupra căreia, la începutul lumii, Dumnezeu şi-a dirijat suflul dându-i viaţă. Materia este capabilă să conţină memoria tocmai datorită faptului că ea este substanţa Creaţiei. Iar spiritul trezeşte această memorie, mângâind materia, aşa cum adierea vântului produce vibraţia corzilor unei harpe eoliene. Liniştea pregăteşte în noi condiţiile pentru trezirea acestei memorii originare.”

 Extras din Calea tăcerii – Omraam Mikhael Aivanhov

 

Deşi invizibil, Sefirotul Daath face legătura dintre văzut şi nevăzut, dintre manifestarea concretă şi substanţa informatică subtilă ce determină aranjarea structurilor funcţionale. După alţi autori, reprezintă un pod de legătură între înţelepciunea divină şi cunoaşterea omenească, bazată mai degrabă pe acumulări cantitative decât calitative.

Acesta este şi scopul nostru, de a crea un pod de legătură între ştiinţă şi spiritualitate prin cărţile pe care le aducem publicului român.

Sursa informațiilor de mai sus reprezintă, totodată, și locul unde puteți întâlni volumele prezentate astăzi – site-ul editurii: http://www.edituracarteadaath.ro.

 

Publicitate

3 răspunsuri la “Despre atingerea somatică și alinierea ritmică”

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: