Caietul Danielei I

Să faci din doi unul este mai dificil, este însăşi arta. Din artistul creator şi materia prin care se exprimă rezultă unul-una, o creaţie ulterior multiplicată prin toţi ochii observatori, prin toate simţurile prin care este ea, creaţia, percepută. Un singur moment al contopirii, o singură clipă a fuziunii totale trăieşte artistul în procesul creaţiei sale: clipa când se poate identifica total, se topeşte pe sine în “copilul” său. O singură reprezentaţie oferă şi trăieşte artistul, şi-aceasta, de regulă, în singurătatea atelierului său. Fără de spectatori. Momentul unic al reunirii, al contopirii, al renunţării la sinele separat, supremul orgasm al pierderii sinelui, pierderea identităţii separate în creuzetul artei sale.

Să faci din doi un al treilea, este comun, obişnuit, natural şi universal.

#recitindcucaldura

Worlds of Words

În seara asta mi-am amintit de Caietul Danielei, adică partea a doua a volumului 2 din seria NOI în secolul XXI. Cărticica asta stă la baza spectacolului Eternul Spectator, ba chiar este prima cărămidă a fundaţiei Teatrului Spiritual.

Mi-am amintit şi nu mi-am amintit, aşa, un fel de-a spune că mi-am amintit, căci rareori ne amintim cuvintele dacă ele nu sunt legate de o stare, de un sentiment, de o trăire sau de o idee. Da, ideile! Ideile încarcerate în cuvinte. Undele necuvinte care ne traversează spaţiul cu măreţia lor!

Nu am mai avut timp să pun un al doilea articol cu fragmente din Caietul Dariei (pe primul îl găsiţi aici: https://noiinsecolulxxi.wordpress.com/2015/05/31/caietul-dariei-i/ ),  dar nici măcar un prim articol din Caietul meu. M-am hotărât s-o fac acum .

Mai sunt fragmente şi pe site-ul editurii: http://www.edituracarteadaath.ro/carti/noua-paradigma/NOI-volumul2

Neiertarea

Greu de înţeles şi foarte greu de schimbat această paradigmă a opoziţiei…

Vezi articolul original 1.296 de cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: