Despre artă și frumos. Poate cultura.

Dacă există o salvare pe plan sufletesc în această perioadă de reale provocări, cred că aceasta se regăsește în artă și-n tot ceea ce avem, ca semeni, mai frumos. Poate iubirea, un suflet drag, o idee în care credem, o lucrare, o misiune. Poate cultura. „Cultura este o modalitate de a face faţă lumii prin definirea ei în detaliu” (Sir Malcolm Bradbury).

Acest număr (iată, al zecelea!) poartă puternic pecetea artei, cu care ne vom delecta pe parcursul mai multor rubrici, începând cu materialele Claudiei Peter, cu privire la viziunea sa asupra lucrărilor plastice de la concursul național de creație artistică „Zâmbet de copil în zbor de fluturi”, ediția a patra, 2020 și continuând cu expozeul prezentat la rubrica de Debut în lumea AC, unde vom face cunoștință cu talentul creator al elevilor Liceului de Arte Oradea, unde profesează Claudia. Dar lumina reflectoarelor acestui număr va cădea tot pe rubrica Creații spre Universalitate-Viziuni. Acolo vom continua prezentarea generoasă a lucrărilor premianților din acest an ai concursului de creație artistică organizat de asociația noastră. Vă asigur că întâlnirea va fi cât se poate de agreabilă.

 

Și, pentru că iubim cartea și încurajăm lectura ori de câte ori putem, sîntem generoși și cu materialele dedicate acestui izvor de cultură. La Scriitori români din diaspora, editura Itaca ne prezintă alte volume valoroase și interesante, alături de foiletonul Anicăi Andrei-Fraschini, ajuns deja la episodul 9. Alte vești bune cu iz de lectură vom afla și la rubrica Semnal Editorial, așa cum v-am obișnuit.

Zilele trec, ba mai gri, ba mai toamnă, dar atâta timp cât avem cultura, nu ne vom pierde nicicând. Nu ne lăsați din mână!

 

editorial revista „AC” nr.10/2020

Mihai Cotea

redactor revista AC

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: