Uităm

Câte lucruri uimitoare se petrec într-un an… viața se întâmplă cu titlu de uimire. Uităm.

Câte adevăruri primim în suflet fără ca ele să fi venit chemate de undeva, de cineva… viața se încalță mereu cu adevărul și ne calcă abrupt. Uităm.

Câte ecouri răzbat și-n câte inimi se adună în 365 de clipiri efemere… viața își poartă dihotomiile-n păr. Uităm.

Mereu uităm. De la an la an. Deși scurtă, viața unui om e presărată cu foarte multe evenimente pe care le trăim mai mult sau mai puțin. Pe care, uneori, nici nu le simțim. Le dăm uitării pentru ca, undeva în jurul unei date alese din luna decembrie (mereu alta pentru fiecare individ, ca o chemare) să ne amintim că am uitat să ne respirăm. Și-n acel moment, tot ce putem vedea sînt sclipirile unor zile.

Poate că 2020 e un an pe care vrem să-l uităm, din mai multe privințe, însă nu-l putem șterge total din memoria și inima noastră măcar din pricina unor evenimente calde care s-au petrecut în zilele și lunile ce-au trecut; Continuitatea concursului de creație artistică „Zâmbet de copil în zbor de fluturi”, bunăoară. Mai apoi, ciclicitatea sporită și ușor accelerată a numerelor revistei noastre care, și-n paginile ce urmează, găzduiește lucrările prețioase ale copiilor și tinerilor participanți la ediția din acest an a concursului anteamintit. Materialele diverse și calitative ale celor ce-au contribuit la numerele revistei noastre, inclusiv cele din acest număr – foiletonul Anicăi Andrei-Fraschini și Bozonul ei mereu surprinzător, filele de istorie, mărgelele filosofice, pastilele bibliofile, ecourile diasporei și zestrea strămoșească sînt doar câteva dintre motivele pentru care sugerez consumul (chiar excesiv) al acestui ultim număr din „AC” pe anul 2020.

Și să nu (mai) uităm! Să fim oameni.

Sărbători line și zile cu timp îmbibat în înțelepciune!

Mihai Cotea  

editorial revista „AC” nr.11/2020

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: