Sâmbăta la cinema: „La drumul mare”

Sindromul Stockholm în varianta de Bucureşti

Când un hoţ decide să fure geanta unei şoferiţe neîndemânatice în plină zi, iar după tentativă rămâne blocat cu victima în maşină, între cei doi se naşte o relaţie aparte. „La drumul mare” face parte din selecţia de scurtmetraje româneşti apreciate atât de public, cât şi de mediul festivalier.

La drumul mare de Gabriel Sîrbu

Regie: Gabriel Sîrbu
Scenariu: Gabriel Sîrbu
Distribuție: Andi Vasluianu, Claudia Prec, Gabriel Spahiu
Producător: Fundaţia Arte Vizuale
Imagine: Marius Pândaru
Montaj: Dana Bunescu
An: 2007
Categorie: scurtmetraj
Gen: Comedie
Durată: 20 minute
Subtitrări: –
Teritorii: Disponibil numai în România

SINOPSIS

Un hoț intră în mașina unei femei încercând să-i fure geanta când aceasta oprește la semafor. Se hotărăște să rămână în mașinã deoarece poliția rutieră ajunge în zonă. Apoi se hotărăște să stea ca să o învețe pe tânăra femeie să conducă mai bine… până când ea nu mai suportă și coboară din mașină. Va putea ea să scape de el? Și până la urmă, cine scapă de cine?

Mai multe detalii

„La drumul mare” pornește de la o premiză amuzantă – ce s-ar întâmpla dacă un hoț ar eșua să fure geanta unei șoferițe și ar deveni co-pilotul acesteia în traficul infernal al Bucureștiului?

De aici filmul lui Gabriel Sîrbu își propune să dezvolte o posibilă sau imposibilă relație între un bărbat și o femeie care, aparent, nu au nimic în comun. Singurul lucru care îi leagă este mașina cu semn de șofer începător, care îi duce de colo-colo prin orașul zbuciumat.

Cu un montaj semnat de Dana Bunescu și avându-i în rolurile principale pe Andi Valsuianu și Claudia Prec, „La drumul mare” este unul dintre acele scurtmetraje românești care creează situații despre care poți povesti mult după vizionare. Și la care ajungi să faci trimiteri rapide în viața de zi cu zi.

sursa

2 răspunsuri la “Sâmbăta la cinema: „La drumul mare””

    • Mă bucur pentru ecou, Roxi! Încă nu sînt sigur ce să fac cu această rubrică, dacă e o rubrică sau nu… începutul nu e tocmai promițător, dar dacă se dorește, voi continua. Mulțumesc din nou, pentru gând și vizionare! Mult bine!

      Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: