Sâmbăta la cinema: Tuns, ras și frezat (2012)

După douăzeci de ani

Filmul „Tuns, ras și frezat” reprezintă debutul regizoral al lui Bogdan Mureșanu. Pelicula a parcurs un circuit festivalier impresionant și spune o poveste despre o întâlnire dintre trecut și prezent în România, fiind unul dintre cele două scurtmetraje românești de succes ale regizorului.

SINOPSIS

Cândva la începutul lui 1991, după Revoluţie, unui frizer în vârstă i se aşază pe scaun, pentru un bărbierit, fostul torţionar. În doar câteva clipe, posturile sunt inversate, deşi clientul refuză să accepte că a fost recunoscut. Acesta susţine că e doar o greşeală, însă frizerul e convins că memoria nu-l înşeală…

Mai multe detalii

Primul dintre cele două scurtmetraje regizate de Bogdan Mureșanu, „Tuns, ras și frezat” prezintă o întâlnire dintre un călău și victima sa, oferind posibilitatea inversării rolurilor. În România anilor ’90, la puțin timp după Revoluție, un frizer își recunoaște fostul torționar într-un client. Cu dorința de răzbunare și un brici în mână, frizerul alunecă în povestirea traumei sale precum alunecă briciul pe fața clientului.

Bogdan Mureșanu vrea să ilustreze ciocnirea dintre noua ordine și vechea ordine, precum și cele două tăișuri pe care autoritatea și puterea o au, făcând parte dintr-un val de scurtmetraje românești care prezintă tranziția României de la un regim la altul. Cinepub face posibilă vizionarea acestui film și a altor scurtmetraje românești online.

Regie: Bogdan Mureșanu
Scenariu: Bogdan Mureșanu
Distribuție: Victor Rebengiuc, Alexandru Georgescu, Michel Horațiu Bob
Producător: Barbu Bălășoiu, Victor Dumitrovici, Bogdan Mureșanu
Imagine: Barbu Bălășoiu
Montaj: Andrei Bălășoiu
Categorie: scurtmetraj
Gen: dramă
An: 2012
Durată: 12 minute

sursa

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: