Blythe Scott, visuri pictate-n culorii vii

Zilele trecute descopeream o artistă scoțiană, stabilită-n Canada, despre care nu mai auzisem nimic. Poate pentru că e contemporană și, cum timpul meu va fi mereu mai scurt decât numărul artiștilor contemporani, nu dădusem de ea, până ce-am văzut o postare pe Facebook… o postare cu o creație de-a sa, ce m-a convins din prima. Să fi fost combinația de culori, tehnica, tușa de reverie pe care o lasă în aproape fiecare pictură de-a sa ori, pur și simplu, momentul acela al întâlniri? Nici nu mai contează prea mult, însă pentru că mi-a lăsat așa o impresie faină, m-am interesat puțin cu privire la biografia sa și am căutat alte creații semnate de Blythe.

Așa am aflat că Blythe Scott s-a născut în Glasgow, Scoția, în anul 1969. În 2012, s-a mutat în Vancouver Island, Canada, de unde creează și-n prezent, în studioul său de acasă, ca artistă specializată în tehnici mixte.

Imediat după terminarea liceului, Blythe a avut norocul de a fi acceptată ca studentă la prestigioasa Glasgow School of Art, de unde a absolvit cu Magna Cum Laude în 1991. Câțiva ani mai târziu, a obținut o diplomă postuniversitară pe specializarea Educație în domeniul artei și designului, la Universitatea Strathclyde.
De atunci, a călătorit și a locuit în diverse orașe din întreaga lume și a lucrat ca artist decorator la Paris, artist de galerie, asistent de galerie și a predat.

În prezent, timpul ei este dedicat în întregime producției de artă. Folosește acuarele, acrilice, tehnici mixte și colaje. Lucrările sale sunt bazate pe un desen riguros la diferite scări și se concentrează în principal pe peisaje, peisaje urbane și naturi statice. Blythe expune în galerii din Canada, Statele Unite și Marea Britanie și, de asemenea, vinde direct, la comandă, din studioul său de acasă, din Victoria. Îi place foarte mult să lucreze atât la comandă, cât și în parteneriat cu designerii.

Lucrările sale se află în colecții private și instituționale din America de Nord, Asia, Marea Britanie, Europa continentală, Australia, Noua Zeelandă și Islanda. (sursa)

GALERIE

sursa imaginilor: Pinterest

Publicitate

4 răspunsuri la “Blythe Scott, visuri pictate-n culorii vii”

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: