Ce scrie pe hârtie? (exercițiu)

Azi vă propun un exercițiu de imaginație.

Vara asta descopeream melodiile compuse și/sau interpretate de Ioan Gyuri Pascu, de-a lungul carierei sale de interpret și om de muzică, pentru a afla mai bine ce a compus Gyuri, nu doar ce a scris Gyuri. Nu era prima dată când ascultam un cântec de-al său, ba chiar unele mi-au devenit foarte dragi, de-a lungul timpului, și m-au impresionat, dar nu le voi menționa pentru că vorbim despre impresii subiective.

După Hermannstadtfest voiam să ascult mai mult decât o făcusem până atunci. Și-am început să iau la puricat aproape tot ce a reușit să posteze pe canalul său oficial de YouTube, dar și ce există pe canale alternative. Am început cu cântecele din anii ’90 și-am ajuns până la cele mai recente.

Așa am dat de o melodia de astăzi.

Un cântec instrumental, o compoziție de stare, aș putea să spun, o creație care nici măcar nu are nevoie de cuvinte. Mesajul ei e altul și e citibil de către fiecare-n parte în funcție de trăirea pe care ne-o inspiră. Sau trăirile. 🙂

E vorba de cântecul „O hârtie pe birou”, pe care-l las puțin mai jos și pe care o să vă rog să-l ascultați integral pentru a face exercițiul de imaginație propus.

După cum spuneam, văd acest cântec ca fiind unul de stare, care propune o poveste mută. Cel puțin, așa-l percep eu, iar titlul e cât se poate de generos. O hârtie de birou.

Dar, oare, ce e/ar putea fi scris pe acea hârtie? Un cuvânt… un îndemn… o poveste?

2 răspunsuri la “Ce scrie pe hârtie? (exercițiu)”

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: