Ce scrie pe hârtie? (exercițiu)

Azi vă propun un exercițiu de imaginație.

Vara asta descopeream melodiile compuse și/sau interpretate de Ioan Gyuri Pascu, de-a lungul carierei sale de interpret și om de muzică, pentru a afla mai bine ce a compus Gyuri, nu doar ce a scris Gyuri. Nu era prima dată când ascultam un cântec de-al său, ba chiar unele mi-au devenit foarte dragi, de-a lungul timpului, și m-au impresionat, dar nu le voi menționa pentru că vorbim despre impresii subiective.

După Hermannstadtfest voiam să ascult mai mult decât o făcusem până atunci. Și-am început să iau la puricat aproape tot ce a reușit să posteze pe canalul său oficial de YouTube, dar și ce există pe canale alternative. Am început cu cântecele din anii ’90 și-am ajuns până la cele mai recente.

Așa am dat de o melodia de astăzi.

Un cântec instrumental, o compoziție de stare, aș putea să spun, o creație care nici măcar nu are nevoie de cuvinte. Mesajul ei e altul și e citibil de către fiecare-n parte în funcție de trăirea pe care ne-o inspiră. Sau trăirile. 🙂

E vorba de cântecul „O hârtie pe birou”, pe care-l las puțin mai jos și pe care o să vă rog să-l ascultați integral pentru a face exercițiul de imaginație propus.

După cum spuneam, văd acest cântec ca fiind unul de stare, care propune o poveste mută. Cel puțin, așa-l percep eu, iar titlul e cât se poate de generos. O hârtie de birou.

Dar, oare, ce e/ar putea fi scris pe acea hârtie? Un cuvânt… un îndemn… o poveste?

4 răspunsuri la “Ce scrie pe hârtie? (exercițiu)”

  1. Îmi notez uneori cuvinte pe care le aud prin filme și despre care simt că îmi vor ajuta să înțeleg mai în profunzime întâmplări sau evenimente trăite (nu numai de mine). Un exemplu ar fi replica unei actrițe: „Nu există greșeli, ci doar lecții de viață!” O astfel de notiță pe birou mi-ar reaminti să mă concentrez mereu pe jumătatea plină a paharului. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: