Seria „Răscrucea cu mame” revine pe blog

După o pauză de 3 ani de la ultimul episod al seriei, zilele trecute am decis să reînvii această serie, la care să-i adaug noi episoade, chiar și poeme, iar dacă găsesc citate pe măsură, voi releva și alți autori . Până acum am extras citate din propriile creații, mai mult.

De multă vreme îmi stăruia în minte dorința de a continua Răscrucea cu mame.

 

În primul episod al seriei, pe 22 ianuarie 2017, scriam că aceasta e gândită mai mult ca o rubrică literară. Totodată, justificam apariția acestei rubrici prin următoarele cuvinte –

„Unii o vor lua ca pe încă un motiv de a mă auto-promova, alții se vor întreba de ce scriu atât despre mame, instincte materne și despre devierile ce țin de subiectul acesta. Primilor le spun un „nu” hotărât și le transmit că sunt liberi să-și petreacă timpul unde vor, celorlalți le răspund că nu mi-am făcut un țel din a scrie despre aspectele astea și de a le surprinde într-un fel anume în cărțile mele, dar trebuie să recunosc că ele există, mă intrigă mult și ocupă zone importante din mine și din scriitura mea. Motivul și mai adânc, sâmburele, va rămâne, momentan, nedezvăluit. Țin la intimitatea mea.

Suntem experiența interacțiunii cu mamele noastre sau nu? Poate găsim un răspuns împreună. Un lucru e cert, amprenta maternă joacă un rol extrem de bine definit în ceea ce ne definește ca oameni”.

 

Răspunsul la întrebarea propusă n-a apărut încă, dar, cine știe, poate cu ocazia acestei noi reîntâlniri cu citatele propuse spre lecturare începând cu episodul 10 (voi continua numerotarea episoadelor de la ultimul episod publicat în septembrie 2017, episodul 9), vom găsi (împreună, de ce nu?) un punct de pornire înspre aflarea celui mai apropiat răspuns adevărat.

Sper să vă placă ce propun eu aici și să pășim împreună în acest periplu. 

Primele 9 episoade ale seriei pot fi citite AICI 

episodul 10, miercurea viitoare (ciclicitatea postărilor rămâne variabilă, voi posta, cel mai probabil, o dată pe lună, în prima zi de miercuri a lunii).