Grădina cu premiere

Stau și număr premiere. Nu, nu vorbesc de premiere de teatru sau cinema, cu toate că premierele din mintea și din viața mea nu sînt departe de acestea.

Mă gândesc la câte lucruri noi am trăit și experimentat de când cu lucrul (la) și lansarea romanului „La capătul șoaptelor”. Tare multe, atât personale, cât și așa-zis profesionale, cu toate că nu văd literatura ca pe o profesie, ci mai mult ca pe un dar frumos. Oho, de e să mă întorc în timp, la momentul darului, adică al debutului literar… deja se adună prea multe.

Dar mai ales mă gândesc la lansarea de joia aceasta, din Grădina BIS Teatru. Va fi, vă spun și vouă. E oficial. Pe 24 iunie, la ora 18.30 va avea loc lansarea volumelor „După ani și ani” (Adrian Ordean), „Noi în secolul XXI, volumul 3 (Antonia Isdrailă și Teodora Isdrailă) și, nu în cele din urmă, a romanului „La capătul șoaptelor”, scris de subsemnatul. Și tot în jurul ideii de premieră rămân. Noi, autorii, am avut parte de lansări online pentru volumele noastre, dar nu ne-am cunoscut în persoană nicicând. Unde să mai pun că nici pe editoarea și persoana care (ne-)a susținut (la) toate aceste evenimente și cărți, Daniela Marin, nu am cunoscut-o decât virtual. Și asta grație tehnologiei, care ne prilejuiește întâlniri audio și video, astfel încât să ne auzim și să ne vedem, fără a fi prezenți fizic unii lângă ceilalți. Așa e, nu spun noutăți, dar premierele rămân. Toate. Până și apariția romanului La capătul șoaptelor poate fi considerată o premieră în sine, ținând cont de faptul că aceasta avea loc în „Anul Pandemiei”, în „lunga vară fierbinte” a vieților noastre, pe când în jur se schimbau decorurile atât de des, că aproape nu înțelegeam ce ni se întâmplă. Acest fapt conține o puternică doză de trăiri personale, și nu e vorba doar de mine, dar despre asta nu am să vorbesc acum.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 200816452_3957380960996881_811175171813870510_n.jpg

Am să vă spun, în schimb, că deși sînt sibian (adoptat de băimăreni, pentru scurta perioadă de câțiva ani în care am locuit acolo), nu am avut, până acum, nicio lansare de carte în orașul meu natal. Vorbesc de lansare în stil clasic, firește. Pe viu. Live 🙂 Pe bune. Dimpotrivă, lansarea romanului meu de debut, Vremea tornadei, a avut loc la Baia Mare, apoi celelalte cărți au ieșit în lume în diferite locații, Turda (Eu și Mia), București, Arad (Oameni și granițe) pentru ca acum să am ocazia să lansez unul din cele mai dragi volume ale mele, romanul de care vă spuneam mai înainte, la Sibiu. Ehe, și nu în orice cadru, că nu degeaba menționam premierele de teatru, ci-n cadrul unui eveniment literar-artistic la Grădina BIS Teatru. Altă premieră, alt vis împlinit.

Cât de ciudate sunt, uneori, poveștile de dragoste! Și cum se întâmplă câteodată să întâlnești oamenii care-ți oferă exact apa pe care căutai să o bei”, scriam în roman, pe la începutul poveștii, și nu mă citez din infatuare, nu, deloc. Doar vă spun, rezumând în câteva rânduri esența acestui articol, că exact de această apă aveam nevoie. Nu doar ca s-o beau, ci să mă scald într-însa.

Publicitate

4 răspunsuri la “Grădina cu premiere”

  1. A republicat asta pe Cartea Daath Blog și a comentat:
    Cum sa nu simti nicio emotie cind citesti cuvintele autorului Mihai Cotea? Sibiu, ai un tinar autor talentat. Vino sa-l descoperi!
    „Am să vă spun, în schimb, că deși sînt sibian (adoptat de băimăreni, pentru scurta perioadă de câțiva ani în care am locuit acolo), nu am avut, până acum, nicio lansare de carte în orașul meu natal. Vorbesc de lansare în stil clasic, firește. Pe viu. Live 🙂 Pe bune. Dimpotrivă, lansarea romanului meu de debut, Vremea tornadei, a avut loc la Baia Mare, apoi celelalte cărți au ieșit în lume în diferite locații, Turda (Eu și Mia), București, Arad (Oameni și granițe) pentru ca acum să am ocazia să lansez unul din cele mai dragi volume ale mele, romanul de care vă spuneam mai înainte, la Sibiu. Ehe, și nu în orice cadru, că nu degeaba menționam premierele de teatru, ci-n cadrul unui eveniment literar-artistic la Grădina BIS Teatru. Altă premieră, alt vis împlinit.”

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: